Πολιτική Δευτέρα 6/09/2021, 11:32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Χρ. Στυλιανίδης υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Ο Χρ. Στυλιανίδης υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Τη δημιουργία υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με υπουργό τον Χρήστο Στυλιανίδη ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Καθήκοντα υφυπουργού στο ίδιο υπουργείο αναλαμβάνει ο πτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Οικονόμου, στον κ. Στυλιανίδη θα αποδοθεί τιμητική πολιτογράφηση με τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στις 11:00 π.μ.

Χρ. Στυλιανίδης: Αποδέχθηκα με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και των προσδοκιών

Σε δηλώσεις του ο κ. Στυλιανίδης ευχαριστησε το πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «για την τιμητική πρόταση» να αναλάβει υπουργός στο νεοσύστατο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, πρόταση την οποία αποδέχτηκε «με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και προσδοκιών».

«Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση. Η πρόληψη και η ετοιμότητα απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε» πρόσθεσε ο κ. Στυλιανίδης.

«Η ανάθεση της θέσης του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί προσωπική τιμή και συλλογικό στοίχημα. Γιατί έχουμε μπροστά μας την ενδυνάμωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Με έμφαση στην πληρέστερη προετοιμασία και στόχο τη μεγαλύτερη πρόληψη για την αντιμετώπιση των φαινομένων στις δύσκολες συνθήκες του καιρού μας. Μια πρόκληση στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Ευχαριστώ τον κύριο Πρωθυπουργό για την τιμή και την εμπιστοσύνη» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Τουρνάς.

Συγχαρητήρια από τον Νίκο Αναστασιάδη

Τον κ. Στυλιανίδη συνεχάρη μέσω Twitter και ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News