Πολιτική Παρασκευή 3/09/2021, 12:24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Χαρίτσης: Αντιμέτωπα με υπέρογκες αυξήσεις τα νοικοκυριά

Αλ. Χαρίτσης: Αντιμέτωπα με υπέρογκες αυξήσεις τα νοικοκυριά

Για «κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής, την ενέργεια και τις πρώτες ύλες που επιβαρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις» έκανε λόγο ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης. Όπως ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5» από τις 16 Ιουλίου ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση «για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσει αυτό το κύμα ανατιμήσεων» αλλά «ακόμα δεν έχει καν συζητηθεί στην Βουλή».

«Η εξωραϊσμένη εικόνα που περιμένουμε να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, δεν έχει καμία σχέση με ό,τι βιώνουν οι πολίτες» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό είπε πως «η ασφαλιστική αντιμεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα ξηλωθεί από την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση». «Οι φορολογούμενοι θα επωμιστούν το υπέρογκο κόστος μετάβασης στο νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα» υπογράμμισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση υπονομεύει την δημοσιονομική σταθερότητα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας» καθώς «για τα επόμενα 40 χρόνια το όποιο αναπτυξιακό πλεόνασμα θα πρέπει να καλύπτει την τρύπα του νέου συστήματος αντί να στηρίζει την πραγματική οικονομία».

«Πρόκειται για μια λογική αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή που έχει αποτύχει διεθνώς» συνέχισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «μια σειρά από χώρες εγκατέλειψαν άρον – άρον το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, καθώς είδαν το κόστος και τους κινδύνους που περιέχει». «Μετά την διάλυση της εργασίας, τον νέο πτωχευτικό νόμο και τον αποκλεισμό χιλιάδων νέων από τα ΑΕΙ, ο κ. Μητσοτάκης δημιουργεί  άλλο ένα πεδίο ανασφάλειας για τους πολίτες» σχολίασε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News