Πολιτική Πέμπτη 2/09/2021, 12:14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριήμερο εθνικό πένθος για τον Μίκη Θεοδωράκη

Κ. Μητσοτάκης: Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει - Ο Μίκης είναι η ιστορία μας και πρέπει να τη συνεχίσουμε όπως θα ήθελε και εκείνος

Τριήμερο εθνικό πένθος για τον Μίκη Θεοδωράκη

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη.

«Τη σημερινή μας συνεδρίαση σκιάζει δυστυχώς μία πολύ θλιβερή είδηση: Ο Μίκης Θεοδωράκης περνά πια στην αιωνιότητα. Η φωνή του σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

«Όπως είχε γραφτεί και για τον Παλαμά, ‘όλοι είχαμε ξεχάσει πως είναι θνητός. Όμως, μας αφήνει παρακαταθήκη τα τραγούδια του, την πολιτική του δράση, αλλά και την εθνική του προσφορά σε κρίσιμες στιγμές. Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει. Και γι’ αυτό και με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος» πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη πως ο ιδιος είχε την τιμή να τον γνωρίζει πολλά χρόνια και τον είχε επισκεφθεί σχετικά πρόσφατα. «Οι συμβουλές του ήταν πάντα πολύτιμες για μένα, κυρίως αυτές που αφορούσαν στην ενότητα του λαού μας και στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών. Πιστεύω πως η καλύτερη τιμή προς αυτόν τον παγκόσμιο Έλληνα θα είναι εμείς, με το καθημερινό μας έργο, να κάνουμε πράξη αυτό ακριβώς το μήνυμά του. Ο Μίκης είναι η Ιστορία μας και πρέπει να τη συνεχίσουμε όπως θα ήθελε και εκείνος» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News