Πολιτική Τετάρτη 25/08/2021, 08:16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φ. Σπανός αποκάλυψε όσα ο Κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να κουκουλώσει

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φ. Σπανός αποκάλυψε όσα ο Κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να κουκουλώσει

Δριμεία κριτική ασκεί στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, με αφορμή τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σπανού για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Ζαχαριάδης, ο κ. Σπανός δήλωσε τα ακόλουθα: «Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα. Με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούν αμέτρητοι συμπολίτες μας, ότι τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης. Σε πείσμα αυτών των εντολών, πολλοί ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν. Είχα πάντα την αίσθηση και τα προηγούμενα χρόνια και με άλλες κυβερνήσεις και με άλλους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν Περιφερειάρχη δεν χρειάζεται να παρεμβάλλεται μία κάμερα, ώσπου και αυτό ενδεχομένως να έγινε απαραίτητο».

«Οι δηλώσεις του κ. Σπανού προκαλούν ανατριχίλα και ΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να πάρει θέση, να δώσει εξηγήσεις, να αποδώσει ευθύνες. Σε συνέντευξη του πριν από μια βδομάδα ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για λάθη και ευθύνες. Δεν μας είπε και δεν έδειξε ποια ήταν τα λάθη και ευθύνες για δέκα μέρες. Ζήτησε συγγνώμη… Για ποιο πράγμα επίσης δεν μας είπε! Ο κ. Σπανός ομολόγησε αυτά που προσπαθεί με μεθοδικότητα και σχέδιο να κουκουλώσει ο κ. Μητσοτάκης» τονίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το “επιτελικό κράτος” του κ. Μητσοτάκη λειτουργεί μόνο για τις κάμερες και όταν υπάρχουν κάμερες, μετά εξαφανίζεται και αφήνει τους πολίτες αβοήθητους, μόνους και ανασφαλείς. Η πολιτική ευθύνη δεν είναι αφηρημένη, στις δημοκρατίες πρέπει να συνοδεύεται από πράξεις αλλιώς είναι κενή περιεχομένου, επικοινωνιακή φωτοβολίδα και απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών» συμπληρώνει. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News