Πολιτική Σάββατο 21/08/2021, 12:41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Μηταράκης: Απροσπέλαστη η χώρα – Δεν θα ζήσουμε νέο χάος

«Θωρακισμένη η Ελλάδα»

Ν. Μηταράκης: Απροσπέλαστη η χώρα – Δεν θα ζήσουμε νέο χάος

Για τις μεταναστευτικές – προσφυγικές προκλήσεις που ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, με φόντο τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί το χάος του 2015. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, το κυβερνητικό στέλεχος ξεκαθάρισε ότι η χώρα είναι απροσπέλαστη, ενώ προανήγγειλε νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων και λιμενικών. Ειδική μνεία έκανε και στον φράχτη του Έβρου, για τον οποίο δήλωσε ότι θα υπάρξει περαιτέρω επέκταση. 

Εντός του 2021 δε, γνωστοποίησε θα λειτουργήσουν οι νέες δομές φιλοξενίας σε Σάμο, Κω και Λέρο, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις ήδη υπάρχουσες, με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων.

«Δε θέλουμε να γίνουμε πύλη παράτυπων μεταναστών» τόνισε, παράλληλα, υπενθυμίζοντας ότι το τελευταίο 12μηνο καταγράφεται μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά 97%.

«Είμαστε προετοιμασμένοι στα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας με νέες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό και με συνεργασία με Ε.Ε. και Τουρκία, με την οποία είμαστε στην ίδια πλευρά του προβλήματος» συμπλήρωσε ο κ. Μηταράκης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το απόγευμα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία εξετάστηκε εκτενώς το ζήτημα της αφγανικής κρίσης. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News