Πολιτική Παρασκευή 20/08/2021, 20:38
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε θετικό κλίμα η επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν

Τι συζητήθηκε

Σε θετικό κλίμα η επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία είχε ως βασικό θέμα συζήτησης την κρίση στο Αφγανιστάν.

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτίμησαν τις εξελίξεις στη χώρα της κεντρικής Ασίας, ενώ αναφέρθηκαν στς προσφυγικές πιέσεις που ενδέχεται να προκύψουν. Εξάλλου, όπως συμφώνησαν, Ελλάδα και Τουρκία αντιμετωπίζουν την ίδια πρόκληση. 

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν υπογράμμισαν την ανάγκη να υποστηριχθούν οι χώρες της άμεσης γειτονίας, ώστε οι Αφγανοί να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους. 

Πέραν της αφγανικής κρίσης, επί τάπητος τέθηκε και η κλιματική κρίση, με αφορμή τις πολλαπλές δασικές πυρκαγιές που έπληξαν τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία το τελευταίο διάστημα.

Πρόκειται για μια κοινή πρόκληση, οι οποία αφορά όλες τις χώρες της Μεσογείου, με τους δύο ηγέτες να ομονοούν ότι το περιβάλλον είναι ένας τομέας στον οποίο Αθήνα και Άγκυρα μπορούν να συνεργαστούν στενά.

Η τηλεφωνική επικοινωνία είχε διάρκεια 30 λεπτών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News