Πολιτική Παρασκευή 20/08/2021, 10:36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για το Αφγανιστάν

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για το Αφγανιστάν

Για τις δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως ανακοινώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου οι δύο άνδρες θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία στις 19:30 το απόγευμα. 

Η Ελλάδα (όπως και η Ε.Ε. συνολικά) ανησυχεί ιδιαίτερα για τις προσφυγικές ροές που σχηματίζονται μετά την κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν και δηλώνει αποφασισμένη να προστατεύσει τα σύνορά της. Έχει επισημάνει δε ότι η Τουρκία, που έχει αναγνωριστεί ως ασφαλής χώρα για τους Αφγανούς πρόσφυγες, θα πρέπει να στηριχθεί από την Ε.Ε. 

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα επιδιώκει να διαδραματίσει ρόλο στο Αφγανιστάν. Από την πρώτη στιγμή ο Ερντογάν έσπευσε να επισημάνει ότι η Τουρκία σττέκει στο πλευρό της χώρας, ότι ο ίδιος επικοινωνεί με όλες τις εμπλκεόμενες πλευρές και είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με ηγέτες των Ταλιμπάν. «Είμαστε ευτυχείς για τις μετριοπαθείς δηλώσεις που έκαναν οι Ταλιμπάν» είπε χθες. 

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ακόμη ότι η χώρα του έχει τη δυνατότητα και την ετοιμότητα να αναλάβει την προστασία του αεροδρομίου της Καμπούλ. 

Στις προσεχείς ημέρες αναμένεται να έχει συνομιλίες για το Αφγανιστάν τόσο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν όσο και με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News