ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναγερμός για την επιστροφή των εκδρομέων

Συναγερμός για την επιστροφή των εκδρομέων

Οι χθεσινές ανακοινώσεις των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ χτυπάνε νέο ηχηρό καμπανάκι για την εξέλιξη της πανδημίας. Είναι η δεύτερη φορά εντός του Αυγούστου που ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τα 4.000 σε ένα χρονικό σημείο μάλιστα που είναι μπροστά μας η μεγάλη επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου που προκαλούν φόβο για ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων. Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε  τις τελευταίες 24 ώρες 4.206 νέα κρούσματα, ενώ την ίδια ώρα, οι διασωληνωμένοι εξακολουθούν να αυξάνονται, με βραδύ μεν ρυθμό αλλά με σαφώς ανοδική τάση.

Μπροστά στο μεγάλο κύμα επιστροφής που φοβίζει ειδικούς και κυβέρνηση, το Μαξίμου έσπευσε να βγάλει μετά από καιρό καινούργιο σποτάκι με το οποίο καλεί όσους επιστρέφουν να κάνουν τεστ και να μείνουν μακρυά από ευπαθείς ομάδες για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Ειδική σύσταση γίνεται σε όσος δεν έχουν εμβολιαστεί τους οποίους η κυβέρνηση καλεί να κάνουν το εμβόλιο. Η αύξηση εξάλλου των ποσοστών του εμβολιασμού που παρέμειναν στάσιμοι τον Αύγουστο αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση ώστε έστω στα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων.

 

Ανασυγκρότηση Εύβοιας

Από σήμερα ξεκινά η ενεργοποίηση του σχεδίου για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας με την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επικεφαλής της ομάδας ανασυγκρότησης Σταύρο Μπένο. Τις προηγούμενες ημέρες ο νέος υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος είχε διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Βόρεια Εύβοια.

Αντικείμενο των επαφών είναι από τη μία η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης και, αφετέρου, ο σχεδιασμός των επόμενων βημάτων συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων ώστε να υλοποιηθούν τα μέτρα αποκατάστασης και στήριξης.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ανοίγουν δύο πλατφόρμες. Η μία είναι το arogi.gov.gr μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις για αποζημιώσεις των πυρόπληκτων και η δεύτερη (e-dorees.gov.gr) θα συγκεντρώνει δωρεές είτε χρήματα είτε σε είδος. Η διαδικασία των αποζημιώσεων θα τρέχει παράλληλα με την καταγραφή των ζημιών που ολοκληρώνεται από το υπουργείο Υποδομών έως το τέλος της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News