Πολιτική Παρασκευή 4/12/2020, 11:46
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Πέτσας: Ζητάμε κυρώσεις και εμπάργκο όπλων για την Τουρκία

Πέτσας: Ζητάμε κυρώσεις και εμπάργκο όπλων για την Τουρκία

Πλέον αρκετοί ηγέτες έχουν πειστεί ότι η Τουρκία κάνει προσχηματικές αναδιπλώσεις, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφέροντας ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ να επιβληθούν κυρώσεις αλλά και εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι οι κυρώσεις βρίσκονται στο τραπέζι από την Σύνοδο του Οκτωβρίου, ενώ το θέμα του εμπάργκο το έθεσε ο πρωθυπουργός στους Ευρωπαίους ηγέτες κατά τη σύνοδο του Νοεμβρίου.

Εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο των ΗΠΑ για κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας «δείχνει» τον δρόμο και στην ΕΕ.

Ερωτηθείς εάν οι Ευρωπαίοι θα καταλήξουν σε κυρώσεις ή σε απειλή για κυρώσεις, επισήμανε ότι αυτό «εξαρτάται από πολλούς παράγοντες» και πως πλέον αρκετοί ηγέτες έχουν πειστεί ότι η Τουρκία κάνει προσχηματικές αναδιπλώσεις όταν πλησιάζει η στιγμή για κυρώσεις από την ΕΕ.

Ο ίδιος διατύπωσε την άποψη ότι οι κυρώσεις δεν αποτελούν αυτοσκοπό για την Ελλάδα, αλλά αυτό που ζητεί είναι να τερματιστεί η παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας και να επιλυθεί ειρηνικά και με βάση το Διεθνές Δίκαιο η μια και μοναδική διαφορά με την Αθήνα, η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Αναφορικά με την έναρξη διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, είπε ότι μπορούν να ξεκινήσουν ανά πάσα στιγμή, αρκεί η Άγκυρα να δείξει ότι εννοεί αυτά που λέει.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News