Πολιτική Κυριακή 15/08/2021, 20:40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης στο CNN: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης

Έπιπλέον, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για την καθοριστική συμβολή του «112» στη διαδικασία εκκένωσης κατά τις πυρκαγιές

Κυρ. Μητσοτάκης στο CNN: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης

Τη δέσμευση ότι η Ελλάδα θα πρωταγωνιστήσει αναφορικά με τις διεθνείς πρωτοβουλίες καταπολέμησης της κλιματικής κρίσης, αρχής γενομένης από τη Συνοδο Κορυφής MED9, που φιλοξενείται τον Σεπτέμβριο στη χώρα μας, υπογραμμίζει σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο δίκτυο CNN και τον δημοσιογράφο, Fareed Zakaria, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έπιπλέον, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για την καθοριστική συμβολή του συστήματος έκτακτης ειδοποίησης «112» στη διαδικασία εκκένωσης δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές του πρώτου 10ημέρου του Αυγούστου.

«Είχαμε να αντιμετωπίσουμε σχεδόν 600 πυρκαγιές που ξέσπασαν μέσα σε μια εβδομάδα. Καταφέραμε να τις κατασβέσουμε σχεδόν όλες, αλλά δυστυχώς ορισμένες από αυτές διογκώθηκαν πολύ και κάποια στιγμή έπρεπε να αντιμετωπίσουμε ταυτοχρόνως τέσσερις τεράστιες πυρκαγιές», είπε.

«Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Φυγαδεύσαμε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και ευτυχώς κατορθώσαμε να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή, είχαμε την απώλεια μόνο μίας ζωής. Γι’ αυτό η Πολιτική Προστασία μας έκανε σπουδαία δουλειά».

Σε ό,τι αφορά στο «112», ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το σύστημα έκτακτης ειδοποίησης “112”, λειτούργησε εξαιρετικά καλά και μάς επέτρεψε να εκκενώσουμε με τον κατάλληλο τρόπο περιοχές με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η λειτουργία του ενεργοποιήθηκε πλήρως επί των ημερών του, τον Ιανουάριο του 2020, καθώς, όπως υπενθύμισε, αποτελούσε προσωπική του δέσμευση, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση το 2019 και ενώ η Ελλάδα είχε βιώσει την τραγωδία στο Μάτι έναν χρόνο νωρίτερα.

Από την πλευρά του ο Fareed Zakaria αναγνώρισε πως «ένας από τους λόγους που δεν είχατε σχεδόν ούτε μία απώλεια είναι διότι έχετε θεσπίσει ένα ιδιαίτερα καινοτόμο τεχνολογικό σύστημα προειδοποίησης», προσθέτοντας ότι το αποτέλεσμα είναι «πραγματικά ιδιαίτερα εντυπωσιακό».

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News