Πολιτική Πέμπτη 12/08/2021, 16:10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος των ευθυνών του

Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος των ευθυνών του

Για «τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική αλλά και ανθρωπογενή καταστροφή που έχει γίνει από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε δηλώσεις του από την πυρόπληκτη Ηλεία, ενώ άσκεια δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό για όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα.

«Λυάμαι πολύ αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βρω ανταπόκριση στην έκκληση που έκανα πριν από δύο μέρες για να υπάρξει ένα ελάχιστο επίπεδο συμφωνίας στη σοβαρότητα και στην υπευθυνότητα. Ακούγοντας σήμερα και βλέποντας τον πρωθυπουργό, εγώ αλλά και ο κάθε πολίτης αισθάνεται μεγαλύτερη ανησυχία και μεγαλύτερη ανασφάλεια τούτες τις ώρες. Δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής, δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού και της ανικανότητας του επιτελικού κράτους, δυστυχώς δεν έχει συνειδητοποιήσει και το μέγεθος των ευθυνών του» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είπε, «δε μπορεί την ώρα που οι πολίτες ζητούν απαντήσεις για το σήμερα και το αύριο που τους περιμένει, όχι μονάχα για το τι έφταιξε, να γίνεται μια προσπάθεια να δοθεί μια εικόνα μεγαλύτερης χρηματοδότησης για την επούλωση των πληγών, ενώ τα χρήματα είναι λιγότερα απ’ ό,τι ίσχυε πιο πριν και με διαδικασίες που στο τέλος της θα οδηγήσουν αυτούς τους ανθρώπους να είναι και χρεωμένοι στις τράπεζες».

Διερωτήθηκε παράλληλα πώς θα μείνουν οι πυρόπληκτοι στον τόπο τους που έχει καταστραφεί, πώς θα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, με τι δουλειές θα ασχοληθούν για να έχουν ένα ελάχιστο εισόδημα. 

Ανέφερε τέλος πως «θα ήταν καλύτερα τούτες τις ώρες αντί να περιστοιχίζεται από κόλακες ο κ. Μητσοτάκης και αντί να τον οδηγούν σε δηλώσεις αποτυχίας και τραγωδίας» να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές και «να συνομιλήσει με τους ανθρώπους που έχουν πληγεί, να πάρει μία εικόνα της πραγματικότητας».

«Είναι το πρώτο βήμα να συνειδητοποιήσει κανείς την πραγματικότητα για να κάνει ένα βήμα παραπέρα για να σχεδιάσει την επόμενη μέρα» πρόσθεσε.

Συνεχάρη τέλος τους ανθρώπους της «πρώτης γραμμής» και τους εθελοντές, «αυτούς που αγνόησαν πολλές φορές ακόμα και τις εντολές να απομακρυνθούν με κίνδυνο της ζωής τους για να σώσουν ό,τι μπορούσε να σωθεί, για να σώσουν περιουσίες, για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και ζώα».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News