Πολιτική Κυριακή 8/08/2021, 13:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Γεννηματά: Η Εύβοια βιώνει την εγκατάλειψη της πολιτείας

Φωτ. Intime

‘Εκκληση να διατεθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέσα, πτητικά και επίγεια, για να σταματήσει η καταστροφή στην Εύβοια απηύθυνε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Ιστιαίας Γ. Κοντζιά.

«Η Εύβοια καταστρέφεται. Οι συνέπειες είναι δραματικές για το περιβάλλον, τις περιουσίες των πολιτών, τη ζωή στην περιοχή. Οι πολίτες βιώνουν την εγκατάλειψη της πολιτείας, την ανυπαρξία σχεδίου αντιμετώπισης, την ανεπάρκεια των μέσων πυρόσβεσης. Η φιλότιμη και ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών, της αυτοδιοίκησης και των ίδιων των κατοίκων, δεν αρκεί» δήλωσε.

Όπως είπε, «είναι ανεπίτρεπτο η ευθύνη των αρμοδίων να περιορίζεται στις εκκενώσεις των οικισμών». «Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε για τις ευθύνες, που είναι μεγάλες. Θα γίνει και αυτό όταν σβήσουν οι φωτιές. Τώρα χρειάζεται δράση, χρειάζεται επιτέλους αποτέλεσμα» συνέχισε.

Τόνισε ακόμη την ανάγκη «να υπάρξει ολοκληρωμένο πρόγραμμα αποκατάστασης της οικονομικής, κοινωνικής ζωής και του περιβάλλοντος στις πληγείσες περιοχές με σχέδιο, την διάθεση των αναγκαίων πόρων και όχι ευχολόγια» καθώς – όπως σημείωσε – «οι επικοινωνιακού τύπου κινήσεις κάηκαν».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News