Πολιτική Σάββατο 7/08/2021, 13:01
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση σε δημοσιογράφους του Open: Καταδικάζουν εκπρόσωποι των κομμάτων

Επίθεση σε δημοσιογράφους του Open: Καταδικάζουν εκπρόσωποι των κομμάτων

Επίθεση από ομάδα ατόμων την ώρα που βρίσκονταν σε απευθείας σύνδεση για τις ανάγκες του ρεπορτάζ δέχθηκαν χθες το βράδυ δημοσιογράφοι και τεχνικοί του Open που κάλυπταν την πυρκαγιά στους Θρακομακεδόνες. 

Ομάδα ατόμων επιτέθηκε αρχικά φραστικά εναντίον του τηλεοπτικού συνεργείου και στη συνέχεια επιτέθηκε σε αυτοκίνητο όπου επέβαινε δημοσιογράφος.

Την επίθεση καταδίκασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης. «Οι τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων που προσπαθούν, σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για την εξέλιξη των πυρκαγιών είναι πράξεις απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες. Η Νέα Δημοκρατία στέκεται σθεναρά απέναντι σε τέτοιες ενέργειες» δήλωσε.

«Η επίθεση σε δημοσιογράφους, και τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο ξυλοδαρμός, οι προπηλακισμοί, και η καταστροφή εξοπλισμού, μπροστά στα μάτια αστυνομικών, παραπέμπει σε άλλες εποχές και προφανώς δεν έχει σχέση με αγανακτισμένους πυροπαθείς» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Προφανώς κάποιοι κύκλοι έχουν ενοχληθεί από τον αντικειμενικό τρόπο με τον οποίο ο σταθμός και οι δημοσιογράφοι του καλύπτουν τα δραματικά γεγονότα. Η συμπαράστασή μας στα θύματα της επίθεσης είναι δεδομένη» πρόσθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας την κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» καθώς «φωτιές και παρακράτος είναι ένα εκρηκτικό μείγμα για την εξοργισμένη κοινωνία».

«Η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να βρει όσους επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, και να τους οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης» ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. Ταυτόχρονα, όπως είπε, η ΕΛΑΣ «πρέπει να απαντήσει για όσα καταγγέλθηκαν χθες βράδυ, σχετικά με τη στάση των αστυνομικών που βρίσκονταν στο περιστατικό». 

Επισήμανε παράλληλα πως «όπως σε όλη την τελευταία δεκαετία, οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής βρέθηκαν, βρίσκονται και θα βρίσκονται απέναντι σε όσους επενδύουν στην τοξικότητα και το διχασμό, για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη ή να κρύψουν κομματικές ευθύνες». 

Απολύτως καταδικαστέα χαρακτήρισε την επίθεση του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως αυτή «δεν έχει καμία σχέση με τη δικαιολογημένη οργή κι αγανάκτηση των πληγέντων». «Η κυβέρνηση οφείλει να εξακριβώσει και να τιμωρήσει τους δράστες, αλλά και να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες σχετικά με την ‘αδράνεια’ των αστυνομικών που ήταν παρόντες στο συμβάν» πρόσθεσε το κόμμα.

«Η επίθεση που δέχτηκαν με χρυσαυγίτικο τρόπο δημοσιογράφοι του Open είναι καταδικαστέα, απαράδεκτη και αποκρουστική» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης. Πρόσθεσε επίσης ότι είναι εξίσου απαράδεκτο και αυτό που καταγγέλλει η δημοσιογράφος του σταθμού, ότι αστυνομικοί δίπλα στο συμβάν παρακολουθούσαν άπραγοι. «Αναμένουμε εξηγήσεις από τον φερόμενο ως υπουργό Προστασίας του Πολίτη» επισήμανε ο κ. Κριθαρίδης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News