Πολιτική Σάββατο 7/08/2021, 10:34
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ηλιόπουλος: Να απαντήσει η κυβέρνηση πόσα εναέρια μέσα επιχειρούν

Ν. Ηλιόπουλος: Να απαντήσει η κυβέρνηση πόσα εναέρια μέσα επιχειρούν

Για «διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη ως προς την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ σημείωσε πως «η πολιτική της Ν.Δ. είναι μέρος του προβλήματος της κλιματικής κρίσης» και κάλεσε το Μαξίμου να δώσει απαντήσεις: «Δεν γίνεται η κυβέρνηση να μην μπορεί να μας απαντήσει πόσα εναέρια μέσα πετάνε αυτή τη στιγμή. Ο κ. Χαρδαλιάς δεν έδωσε καμία απάντηση, και η κυβερνητική εκπρόσωπος κάνει διακοπές».

«Πριν ο κ. Χατζηδάκης φέρει τα απλήρωτα δεκάωρα στο υπουργείο Εργασίας, έφερε στο υπουργείο Περιβάλλοντος ένα περιβαλλοντικό νόμο που ακύρωνε το σύνολο των κυρωμένων δασικών χαρτών, κλείνοντας το μάτι σε όσους θέλουν να βάλουν χέρι στις εκτάσεις αυτές» συνέχισε, υπενθυμίζοντας ότι «το σύνολο των περιβαλλοντικών οργανώσεων ζήτησε να αποσυρθεί». «Με το νόμο αυτό αντί για ανακύκλωση θα καίμε σκουπίδια», είπε, συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατήργησε το πιλοτικό πρόγραμμα για τη δασοπροστασία, όπου εργάζονταν 5.066 εργαζόμενοι».

«Είναι τουλάχιστον προκλητικό τα κυβερνητικά στελέχη να αλληλοσυγχαίρονται, όταν με 2-3 μποφόρ εξαφανίστηκε η βόρεια Εύβοια, κάηκε μεγάλο μέρος στην Αττική, και εκκενώθηκε το Γύθειο», συνέχισε ο κ. Ηλιόπουλος, και κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι «ανακάλυψε ότι έχουμε έναν πολύ δύσκολο καύσωνα πολύ αργά». «Καλό θα ήταν να το είχε ανακαλύψει όταν προειδοποίησε σχετικά το Εθνικό Αστεροσκοπείο και όταν αγνοούσε τα μέτρα προστασίας που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ασφάλεια των πολιτών» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News