Πολιτική Δευτέρα 19/07/2021, 21:13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Νέο κάλεσμα προς τους πολίτες για εμβολιασμό

φωτ. ΑΠΕ ΜΠΕ

Νέα έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Τρίπολη στη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, λέγοντας ότι «οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν, όχι μόνο να κολλήσουν τον ιό, αλλά και να νοσήσουν σοβαρά».

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μία αύξηση στον ρυθμό των ραντεβού που κλείνονται για εμβολιασμό και από τα νέα παιδιά, αλλά και από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. «Είναι ξεκάθαρο, σύμφωνα και με τα στοιχεία, ότι η μετάλλαξη “Δέλτα”, η οποία όπως είχαμε προβλέψει είναι ήδη κυρίαρχη στη χώρα μας, ότι όλοι οι Έλληνες είτε θα εμβολιαστούν, είτε θα νοσήσουν».

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι «το εμβόλιο είναι ένα θαύμα της επιστήμης, έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του και την ασφάλειά του και θα ζητήσω και πάλι και σε τοπικό επίπεδο να κάνουμε την πρόσθετη προσπάθεια πειθούς».

«Άλλωστε», σημείωσε, «έχουμε όλα τα επιστημονικά δεδομένα στην διάθεσή μας» και εξήγησε: «Σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων μηνών το 99% των συμπολιτών μας, στις ηλικίες μεταξύ 60 και 80 ετών, που αρρώστησαν σοβαρά ήταν ανεμβολίαστοι. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε τίποτα παραπάνω, από το πόσο επικίνδυνο είναι ειδικά τώρα που έχουμε τη διασπορά της μετάλλαξης “ Δέλτα” να παραμένει κάποιος ανεμβολίαστος».

Αναφερόμενος στις νεότερες ηλικίες, είπε ότι «θα ενθαρρύνω και τα νεότερα παιδιά, τους εφήβους μας, σε συνεννόηση με τους γονείς τους, να κάνουν και αυτοί το βήμα του εμβολιασμού, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια», προσθέτοντας ότι «εφόσον η επιτροπή το εισηγηθεί, θα εγκρίνουμε και εμείς να κατέβει το ηλικιακό όριο του εμβολιασμού μέχρι τα 12 έτη, όπως γίνεται αυτή την στιγμή στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες».

Σχετικά με τη σημερινή περιοδεία του σε Μεσσηνία και Αρκαδία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «πραγματικά γίνεται μία σπουδαία δουλειά στην περιφέρεια Πελοποννήσου και θέλω να συγχαρώ προσωπικά τον περιφερειάρχη» και προσέθεσε:

«Διαπίστωσα με μεγάλη χαρά ότι στη δυτική Μεσσηνία υπάρχει μεγάλη πρόοδος σε μία σειρά από σημαντικά έργα υποδομής, τα οποία θα προσθέσουν μεγάλη αξία σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο». Παράλληλα τόνισε ότι «επισκέφθηκα καινοτόμες μονάδες του πρωτογενούς τομέα και εξέφρασα για ακόμα μία φορά τη χαρά μου για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία των Ελλήνων αγροτών».

Μιλώντας για την Κοινή Αγροτική Πολιτική είπε ότι «για την επόμενη εξαετία η χώρα κατάφερε, παρά το γεγονός ότι συνολικά ο ευρωπαϊκός φάκελος μειώθηκε, να εξασφαλίσει τους ίδιους πόρους με την προηγούμενη περίοδο και αν προσθέσουμε και τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης θα έχουμε σημαντικότατες οικονομικές δυνατότητες, για να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα».

Απαντώντας σε ερώτηση για έργα υποδομής, όπως ο δρόμος Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη, είπε ότι «αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και εκτιμώ ότι ο ανταγωνιστικός διάλογος θα έχει ολοκληρωθεί ότι μέχρι το τέλος του έτους και το έργο θα προχωρήσει έτσι όπως το έχουμε σχεδιάσει».

Σχετικά με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είπε ότι «βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της μελέτης για την καλύτερη αξιοποίηση του αεροδρομίου Καλαμάτας, ώστε να περάσει σε μία νέα εποχή, αφού αναπτύσσεται μία πολύ μεγάλη δυναμική σε όλη την Πελοπόννησο, και ειδικά στην περιοχή της δυτικής Μεσσηνίας».

 

Money Review