Πολιτική Παρασκευή 9/10/2020, 12:59
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός: «Φρένο» Στ. Πέτσα στα περί νέων μέτρων

«Φρένο» στο ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων για την ανάσχεση του κορωνοϊού έβαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιμένοντας στην ανάγκη τήρησης των υφιστάμενων μέτρων.

Μιλώντας ειδικότερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  τόνισε ότι «τα μέτρα που έχουμε αυτή τη στιγμή στο τραπέζι και εφαρμόζουμε είναι πάρα πολλά και αυτό που έχει σημασία είναι να εφαρμόζονται αυτά τα μέτρα». Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει μία κόπωση στον πληθυσμό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παντού στον κόσμο, και «το να φορτώνουμε συνεχώς μέτρα τον πληθυσμό και να μη φροντίζουμε για την πιστή τήρησή τους θα είναι προβληματικό και ενδεχομένως και μπούμερανγκ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη μη υποχρεωτικότητα της καθολικής χρήσης μάσκας στην Αττική είπε πως «πρέπει να σταθμίζει κανείς – και αυτό το κάνουν οι ειδικοί, δεν το κάνει η κυβέρνηση – εάν η καθολική χρήση μάσκας φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η μεγαλύτερη πηγή διασποράς του ιού είναι μέσα στους χώρους εργασίας και υπάρχει ο φόβος μήπως η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους κουράσει και οδηγήσει τους πολίτες να μην τη φορούν ούτε στους εσωτερικούς, οπότε θα ήταν αντίθετο το αποτέλεσμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί η διεύρυνση του ωραρίου καταστημάτων έως τη μία μετά τα μεσάνυχτα, από δώδεκα τα μεσάνυχτα που ισχύει τώρα.

Αναγνώρισε ακόμη ότι υπάρχει μια πίεση στο Σύστημα Υγείας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, που όμως – όπως είπε – δεν είναι επιθετική, αλλά και των διασωληνωμένων. Σημείωσε ωστόσο ότι «από σήμερα ξεκινούν να μπαίνουν στο Σύστημα σταδιακά περίπου 50 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, επομένως θα αυξηθεί σημαντικά η δυναμικότητα στην Αττική τουλάχιστον που βλέπουμε να πιέζεται περισσότερο».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News