Πολιτική Πέμπτη 3/12/2020, 09:23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Θα καταστήσουμε την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλους

Κ. Μητσοτάκης: Θα καταστήσουμε την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλους

Ως εμβληματικό έργο χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το νέο ανελκυστήρα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Κατά τα εγκαίνια του ανελκυστήρα για άτομα με ειδικές ανάγκες(ΑμΕΑ), ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αποδεικνύεται έμπρακτα πως «το Δημόσιο μπορεί να συνεργαστεί με ιδρύματα που μοιράζονται τους ίδιους στόχους, το όραμα και τη φιλοσοφία, ώστε να αποδοθεί στην παγκόσμια κοινωνία, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, ένα τέτοιο εμβληματικό έργο».

Από την πλευρά της, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ανέφερε ότι είναι γεγονός ότι η Ακρόπολη, σύμβολο πολιτισμού και δημοκρατίας, είναι πλέον προσβάσιμη. Κάθε επισκέπτης έχει πλέον τη δυνατότητα να προσεγγίσει μέχρι τη νότια κλιτή, τόνισε η κ. Μενδώνη. Ο ανελκυστήριας κατασκευάστηκε υπό την αγαστή συνεργασία του Ιδρύματος Ωνάση και του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως τόσο ο νέος ανελκυστήρας, όσο και οι νέες διαδρομές καθιστούν την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες, αλλά και στους ηλικιωμένους. «Αυτή η κυβέρνηση δεν αρέσκεται στα λόγια, αλλά προχωρά σε πράξεις. Ως εκ τούτου, δίνουμε σήμερα στο κοινό αυτό το εμβληματικό έργο που δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την βοήθεια του Ιδρύματος Ωνάση» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, που υπενθύμισε πως η κυβέρνηση έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση το Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ανθρώπων με Αναπηρία, που προβλέπει προσβασιμότητα σε όλους και παντού.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι διαδρομές έχουν κατασκευαστεί με πλήρη σεβασμό στη νομοθεσία, υπό την επιτήρηση του προέδρου της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης Μανώλη Κορρέ και εξέφρασε τη λύπη του για την κριτική της αντιπολίτευσης για ένα οικουμενικό, όπως το χαρακτήρισε έργο, που θα έπρεπε να μας ενώνει όλους.

Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία

«Το Εθνικό Σχέδιο για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί προσωπική μου δέσμευση, γνωρίζετε όλοι τους λόγους, για τους οποίους έχω προσωπική ευαισθησία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, που ευχαρίστησε εκ νέου όλους τους εμπλεκομένους, γιατί -όπως είπε- παρέδωσαν ένα τόσο δύσκολο έργο εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News