ΕΣΤΙΑΣΗ - ΧΩΡΟΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

Η έκρηξη κρουσμάτων αλλάζει τα δεδομένα: Μόνο για εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι

Στο τραπέζι και η υποχρεωτικότητα του εμβολίου

Η έκρηξη κρουσμάτων αλλάζει τα δεδομένα: Μόνο για εμβολιασμένους οι κλειστοί χώροι

Μέσα σε σχεδόν μία εβδομάδα τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν από τα περίπου 600 σε πάνω από 2.000. Η αλματώδης αύξηση δεν μπορεί παρά να φέρει αλλαγές και στον σχεδιασμό όπως άλλωστε ανέφεραν χθες τόσο η κ. Πελώνη, όσο και ο Σκέρτσος κάνοντας λόγο για ένα δυναμικό φαινόμενο που αναγκάζει την κυβέρνηση να αξιολογεί διαρκώς τα δεδομένα.

Στο δια ταύτα, σύμφωνα με πληροφορίες του MR το σενάριο που είναι ισχυρό πάνω στο τραπέζι είναι να γίνει άνοιγμα κλειστών χώρων στις 15 Ιουλίου μόνο για εμβολιασμένους. Δηλαδή η προαναγγελία για διαχωρισμό μεικτών και αμιγών να μην ισχύσει και να πάμε αποκλειστικά σε αμιγείς κλειστούς χώρους. Σε αυτή την περίπτωση οι εξωτερικοί θα παραμείνουν βεβαίως μεικτοί.

Όσοι εισηγούνται την συγκεκριμένη απόφαση θεωρούν πως τα κέρδος θα είναι διπλό. Αφενός οι επιχειρηματίες θα κερδίσουν πελάτες καθώς οι αμιγείς χώροι θα λειτουργούν με πληρότητα τουλάχιστον 80%. Αφετέρου οι νεαρότερες ηλικίες που θέλουν να διασκεδάσουν σε κλαμπ και νυχτερινά κέντρα θα έχουν έξτρα κίνητρο για να κάνουν το εμβόλιο ώστε να μπορούν να το κάνουν.  

 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Οι ανακοινώσεις αναμένονται από βδομάδα μαζί με αυτές για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΜR η υποχρεωτικότητα είναι υπό εξέταση, καθώς πρόκειται για μία πολύ δύσκολη άσκηση με πολλές παραμέτρους.

Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς. Αξίζει να σημειωθεί πως αμφότεροι οι δύο αυτοί κρίσιμοι κλάδοι έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό άνω του 70%, κάτι ιδιαίτερα ικανοποιητικό.

Συνεπώς το ισχυρότερο αυτή την στιγμή σενάριο είναι να υπάρξει σύσταση για εμβολιασμό και κάποιο χρονοδιάγραμμα μέχρι να φτάσουμε στην εφαρμογή της υποχρεωτικότητας. Αντίθετα στους οίκους ευγηρίας το πιθανότερο είναι πως θα ξεκινήσει άμεσα η υποχρεωτικότητα.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News