Πολιτική Παρασκευή 2/07/2021, 18:58
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενίσχυση της συνεργασίας υπ. Εργασίας και ΟΟΣΑ στη συνάντηση Χατζηδάκη – Kόρμαν 

Φωτ. Γρ. Τύπου υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Ματίας Κόρμαν, πραγματοποίησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, παρουσία του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό καθ. Γεωργίου Πρεβελάκη.

Oι κ.κ. Χατζηδάκης και Κόρμαν συζήτησαν το ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και του ΟΟΣΑ, με την εκπόνηση νέων μελετών εκ μέρους του Οργανισμού για θέματα που θα επιλεγούν από κοινού.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε στον κ. Κόρμαν την ατζέντα των διαρθρωτικών αλλαγών που προωθεί το υπουργείο. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε:

-Στον πρόσφατο νόμο για την Προστασία της Εργασίας που αποσκοπεί στην εξεύρεση ισορροπίας ανάμεσα στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των εργαζομένων

– Στη μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης που δίνει περισσότερες επιλογές και μεγαλύτερο έλεγχο στους νέους ασφαλισμένους για το ύψος της επικουρικής τους σύνταξης

-Και στο νομοσχέδιο που θα έρθει στο μέλλον για την προώθηση της κατάρτισης, με πιστοποίηση τόσο των παρόχων όσο και των καταρτιζομένων για να επιτευχθεί καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

moneyreview.gr 

Money Review