Πολιτική Πέμπτη 1/07/2021, 12:54
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη: Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες

Πελώνη: Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες

«Δεν υπάρχει δικαιολογία, πρέπει να πείσουμε όσους είναι δύσπιστοι, όσους διστάζουν να εμβολιαστούν. Εκεί έχουμε στρέψει την προσπάθεια μας», διαμήνυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας ότι πρέπει να γίνει σαφές ότι ο εμβολιασμός συνιστά «στοιχειώδη αυτοπροστασία».

«Ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα για την προστασία της δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα είναι το εισιτήριο επανόδου στην κανονικότητα», τόνισε.

Ερωτηθείσα σχετικά με την δυνατότητα παρουσίας ανεμβολίαστων εργαζομένων σε καταστήματα για αμιγώς εμβολιασμένους, η κ. Πελώνη υπογράμμισε την ουσιώδη διαφορά ανάμεσα σε πελάτες και εργαζόμενους, σημειώνοντας εμφατικά ότι «όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να φροντίζουν να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Αναφέρθηκε στην απόφαση για συμπληρωτική στρατηγική ενθάρρυνσης του εμβολιασμού προκειμένου να οικοδομηθεί το τείχος ανοσίας, δίνοντας λεπτομέρειες για το Freedom Pass στους 18-25 και στα μέτρα που θα ισχύουν στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

«Καθώς η ύφεση της πανδημίας στη χώρα συνεχίζεται, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Η μάχη με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει. Ασφαλείς πολίτες είναι μόνο οι εμβολιασμένοι πολίτες», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Τα στοιχεία καταδεικνύουν και οι επιστήμονες προειδοποιούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Μπορεί ταυτόχρονα να λειτουργούν σαν αναμεταδότες του ιού γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ευρύτερο κίνδυνο για την κοινότητα. Όσο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο τόσο λιγότερο χώρο αφήνουμε στις νέες μεταλλάξεις να εξαπλωθούν και να προσβάλουν τους ανεμβολίαστους», πρόσθεσε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News