Πολιτική Τρίτη 29/06/2021, 14:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνική Στρατηγική Ισότητας ΛΟΑΤΚΙ+: «Οδικός χάρτης» κατά των διακρίσεων

Παραδόθηκε στον πρωθυπουργό η έκθεση της αρμόδιας Επιτροπής

Εθνική Στρατηγική Ισότητας ΛΟΑΤΚΙ+: «Οδικός χάρτης» κατά των διακρίσεων

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα «δεν επιτρέπονται διαχωρισμοί μεταξύ των πολιτών της» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραλαμβάνοντας την έκθεση για την Εθνική Στρατηγική Ισότητας των ΛΟΑΤΚΙ+ από τον πρόεδρο και τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής.

«Ο κοινωνικός αποκλεισμός δεν είναι μόνο αντιδημοκρατικός, πιστεύω ότι είναι και βαθιά αντιπαραγωγικός. Και για αυτό και η χώρα μας ακολουθεί την Ευρώπη, ενώνοντας αρμονικά όλες τις δυνάμεις της, ενσωματώνοντας το διαφορετικό στο κοινό. Αναγνωρίζοντας ίσα δικαιώματα σε όλους, απαιτώντας όμως και από όλους σεβασμό και αλληλεγγύη» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, το σχέδιο «διαθέτει την επιστημονική σφραγίδα της Επιτροπής που το συνέταξε, με επικεφαλής τον καθηγητή και πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τον κ. Σισιλιάνο». 

Από την πλευρά του, ο κ. Σισιλιάνος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η έκθεση ακολουθεί «τη δομή της αντίστοιχης στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους ΛΟΑΤΚΙ+, 2020 – 2025». Πρόσθεσε δε, ότι πολλά από τα ζητήματα που απασχόλησαν την επιτροπή «άπτονται της αρχής της ισονομίας, της ισοπολιτείας και του κράτους δικαίου». Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε πως «προσπαθήσαμε να είμαστε ρεαλιστές, να λαμβάνουμε υπόψιν την κοινωνία του σήμερα αλλά συγχρόνως να προτείνουμε και ορισμένες τομές». 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η έκθεση αποτελεί οδικό χάρτη με κατευθυντήριες γραμμές για την καταπολέμηση των διακρίσεων και την εμπέδωση της ισότητας, αξιοποιώντας τη στρατηγική που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News