Πολιτική Παρασκευή 25/06/2021, 18:58
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης για Ελληνικό: Η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα ξεκίνησε 

Το διάστημα που θα ακολουθήσει θα πραγματοποιηθεί αριθμός παρουσιάσεων των επιμέρους έργων

Κυρ. Μητσοτάκης για Ελληνικό: Η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα ξεκίνησε 

Στη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στην Lamda Development και στην καταβολή 300 εκατ. ευρώ από τη δεύτερη, δυο εξελίξεις που σηματοδοτούν και την ολοκλήρωση του οικονομικού κλεισίματος της συναλλαγής για το έργο στο Ελληνικό, αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Twitter, o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την καταβολή της δόσης ύψους 300 εκατ. ευρώ από τον επενδυτή για το ξεκίνημα του έργου στο Ελληνικό και αναδεικνύει τη μετάβαση που έχει κάνει η Ελλάδα στη στήριξη των επενδύσεων», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter o Έλληνας πρωθυπουργός. 

Νωρίτερα στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώθηκε το οικονομικό κλείσιμο της συναλλαγής για το Ελληνικό και τη μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. στην Lamda Development.

Η διαδικασία συνοδεύτηκε με την καταβολή από τον επενδυτή της πρώτης δόσης, ύψους 300 εκατ. ευρώ, καθώς και εγγυητικής επιστολής αξίας 347 εκατ. ευρώ (το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 915 εκατ. ευρώ). 

Το διάστημα, που θα ακολουθήσει, θα πραγματοποιηθεί αριθμός παρουσιάσεων των επιμέρους έργων, ενώ με ορίζοντα τον Ιούλιο θα γνωστοποιηθούν τα σχέδια για τον ουρανοξύστη κατοικιών (Marina Tower) που εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί αυτόνομα από την εισηγμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News