Πολιτική Κυριακή 20/06/2021, 14:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

M. Σχοινάς: Η Ε.Ε. δεσμευμένη στην προστασία των προσφύγων

M. Σχοινάς: Η Ε.Ε. δεσμευμένη στην προστασία των προσφύγων

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει δεσμευμένη να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους και να προστατεύσει τους πρόσφυγες» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς με ανάρτησή του στο “τουίτερ” μετά την παρουσία του σε μικτό τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ προσφύγων που διαμένουν στο Βέλγιο και αθλητών των Special Olympics EU,στις Βρυξέλλες, για την Παγκόσμια Ημέρων Προσφύγων.

Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς σημείωσε: «Σήμερα Παγκόσμια Ημέρων Προσφύγων με πρόσφυγες και αθλητές των Special Olympics EU για ένα μικτό τουρνουά ποδοσφαίρου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει δεσμευμένη να βοηθήσει τους πιο ευάλωτους και να προστατεύσει τους πρόσφυγες». «Ο αθλητισμός, παράγοντας κοινωνικής ένταξης, καθιστά δυνατό το να ξεπεράσουμε τα εμπόδια» επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Τα Special Olympics EU καλωσόρισαν ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο ενώνοντας τους σε ένα τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ πέντε μικτών ομάδων. Κάθε ομάδα αποτελείτο από τέσσερις αθλητές των Special Olympics και τρεις πρόσφυγες που διαμένουν στο Βέλγιο. Τις αθλητικές δραστηριότητες θα ακολουθήσε συζήτηση για τις πολιτικές ενσωμάτωσης στις ευρωπαϊκές κοινωνίες με μαρτυρίες και απόψεις από τους συμμετέχοντες αθλητές με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά και τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News