Πολιτική Παρασκευή 18/06/2021, 12:50
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Παραδόθηκε στην κυβέρνηση η πρόταση της Επιτροπής Βιοηθικής

Αρ. Πελώνη: Η κυβέρνηση θα μελετήσει την πρόταση και θα λάβει τις αποφάσεις της

Παραδόθηκε στην κυβέρνηση η πρόταση της Επιτροπής Βιοηθικής

Στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκεται η πρόταση της Επιτροπής Βιοηθικής σχετικά με την πιθανότητα υποχρεωτικού εμβολιασμού και τις διευκολύνσεις σε εμβολιασμένους.

Όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η σύσταση παραδόθηκε το πρωί στον πρωθυπουργό και πρόκειται να αναρτηθεί στον ιστότοπο της επιτροπής εντός της ημέρας. «Η κυβέρνηση θα μελετήσει την πρόταση και θα λάβει τις αποφάσεις της με γνώμονα τη δημόσια υγεία, με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα, στην αλληλεγγύη και την κοινωνική ευθύνη, καθώς και με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία» πρόσθεσε, ενώ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της πρότασης. 

Όπως έγραφε νωρίτερα το moneyreview.gr η εισήγηση αναμένεται να δώσει «πράσινο φως» για υποχρεωτικό εμβόλιο σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, όπως για παράδειγμα είναι οι υγειονομικοί, θέτοντας προϋποθέσεις που οδηγούν αναπόφευκτα τους επόμενους δύο με τρεις μήνες σε μία εκστρατεία πειθούς, πριν τις οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της οι τρεις προϋποθέσεις αυτές είναι οι εξής: α) να υπάρχει δυνατότητα να κάνει οποιοσδήποτε όποιο εμβόλιο επιθυμεί β) να υπάρξουν επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα ώστε να μην απομακρύνεται κάποιος πολύ μακρυά από το σπίτι του όπως συμβαίνει τώρα με πολλά χωριά και και γ) να υπάρξει εκτεταμένη καμπάνια για τα οφέλη του εμβολιασμού, ώστε κανείς να μην πει πως δεν γνώριζε. Και ειδικά καμπάνιες προς συγκεκριμένες επαγγελματικές ή κοινωνικές ομάδες όπως είναι οι υγειονομικοί, οι εκπαιδευτικοί, οι νεολαίοι ή οι υπερήλικες που δεν έχουν προσέλθει ακόμα στα εμβολιαστικά κέντρα.  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News