Πολιτική Τετάρτη 16/06/2021, 16:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης προς Αλ. Τσίπρα: Θα λογοδοτήσουμε και οι δύο στις επόμενες εκλογές

«Ο,τιδήποτε καλό γράφεται για τη χώρα σάς προκαλεί δυσθυμία» είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Εντός της ημέρας θα εγκριθεί το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης

Κ. Μητσοτάκης προς Αλ. Τσίπρα: Θα λογοδοτήσουμε και οι δύο στις επόμενες εκλογές

Στα «θετικά δημοσιεύματα» του ξένου Τύπου για την Ελλάδα, τα οποία – όπως είπε – δείχνουν ότι «η εικόνα της χώρας βελτιώνεται» αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την τριτολογία του στη Βουλή, σημειώνοντας πάντως ότι αυτό που μετράει είναι η γνώμη των πολιτών που θα φανεί στις επόμενες εκλογές.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο, ξένα ΜΜΕ «μιλούν με θετικά λόγια για την πατρίδα μας και για τις οικονομικές της επιδόσεις, για το γεγονός ότι για πρώτη φορά δανείζεται με αρνητικά επιτόκια, αλλά και για τον τρόπο που οργανώσαμε την επιχείρηση εμβολιασμού». Υπενθύμισε ακόμη ότι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που κατέθεσε το σχέδιό της για το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο – όπως είπε – θα έχει εγκριθεί εντός της ημέρας. «Η εικόνα της χώρας βελτιώνεται στο εξωτερικό. Το ότι αφήνουμε δύσκολες και σκοτεινές εποχές μόνο καλό είναι για τη χώρα» πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στη συνέχεια στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «η ιστορία των παρατάξεών μας και η προσωπική διαδρομή του καθενός μας δεν διαγράφεται, ούτε ξεχνιέται». «Λογοδοτούμε όλοι μας στην ιστορία. Εγώ λογοδοτώ στον ελληνικό λαό ως εκλεγμένος πρωθυπουργός, εσείς ως αρχηγός της αντιπολίτευσης και στο τέλος και οι δύο θα λογοδοτήσουμε στις επόμενες εκλογές» πρόσθεσε.

«Ο,τιδήποτε καλό γράφεται για τη χώρα σάς προκαλεί δυσθυμία. Είναι καλό όμως η χώρα να αναγνωρίζεται ως ένας αξιόπιστος παίκτης στη γεωπολιτική σκακιέρα, ως μία χώρα στην πρώτη γραμμή της μετάβασης σε μία οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, να αναγνωρίζεται ότι έκανε ένα ψηφιακό άλμα ως προς τις υπηρεσίες της προς τους πολίτες».

«Το τι γράφει ο ξένος Τύπος μικρή σημασία έχει, αυτό που μετράει ειναι το τι πιστεύουν οι πολίτες. Και αυτό θα σας το δείξουν μια και καλή όταν έρθει η ώρα των επόμενων εκλογών» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News