Πολιτική Τετάρτη 16/06/2021, 14:16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας προς Κ. Μητσοτάκη: Βαφτίζετε «αναγέννηση» τον «μεσαίωνα»

Αλ. Τσίπρας προς Κ. Μητσοτάκη: Βαφτίζετε «αναγέννηση» τον «μεσαίωνα»

Σφοδρές επικρίσεις κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγόρησε ότι «βαφτίζει ‘αναγέννηση’ τον ‘μεσαίωνα’», διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Ο κ. Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «συκοφαντεί όσους αντιδρούν και αντιστέκονται» και σχολιάζοντας όσα ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στην πρωτολογία του σημείψσε πως προσπάθησε «να αποκαθηλώσει τους μύθους με προκατασκευασμένα επιχειρήματα. Τελικά όμως, πρόσθεσε, «αποκαθήλωσε το εργατικό δίκαιο, την κοινωνική δικαιοσύνη, προσπαθώντας να εγείρει συναισθήματα κοινωνικού αυτοματισμού».

Σχολιάζοντας παράλληλα την παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή έκανε λόγο για «πρόοδο για τη δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη», ο οποίος – όπως είπε «αποφεύγει να έρθει να απαντήσει» στα ερωτήματα που του έχει θέσει «σαν το διάολο το λιβάνι». «Δεν έχετε επιχειρήματα; Περιφρονείτε τον διά ζώσης κοινοβουλευτικό διάλογο; Ή μήπως φοβάστε τον δικαστικό επιμελητή για τα χρέη του κόμματός σας;» διερωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επισήμανε ακόμη πως «είναι μάταιος κόπος» να προσπαθεί η κυβέρνηση «να φιμώσει όσους λένε αλήθειες» και χαρακτήρισε τη Ν.Δ. «κόμμα χρεοκοπημένο και οικονομικά αλλά και ηθικά».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News