Πολιτική Τετάρτη 9/06/2021, 15:49
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφη Αχτσιόγλου: Αύξηση σε 20 φόρους από τις νέες αντικειμενικές της Ν.Δ.

Φωτ. Intime

«Πολύ δύσκολη» χαρακτήρισε την κατάσταση στην πραγματική οικονομία η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι «φέρνει γενικευμένη αύξηση φόρων».

Ειδικότερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM για τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δήλωσε ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση σε πάρα πολλές ζώνες» και αυτό συμπαρασύρει τον ΕΝΦΙΑ. «Θα έχουμε μεγάλες αυξήσεις για λαϊκά και μεσαία στρώματα. Ιδίως αν δει κανείς τι έκανε με τον ΕΝΦΙΑ η Ν.Δ., που τροποποίησε τη μείωση του ΣΥΡΙΖΑ για να ελαφρύνει πολύ μεγάλες περιουσίες, προχωρώντας σε αντίστροφη αναδιανομή το 2019. Συμπαρασύρονται,επίσης, άλλοι 20 φόροι. Η Ν.Δ., που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για υπερφορολόγηση, φέρνει γενικευμένη αύξηση φόρων και λέει στα νοικοκυριά “ας κάνουν τα κουμάντα τους”» είπε.

Επισημαίνοντας τον «κίνδυνο λουκέτου» και την «αδυναμία αποπληρωμής οφειλών, είτε προς το δημόσιο είτε προς τράπεζες και προμηθευτές» για «μία στις δύο μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τόνισε ότι «προμηνύεται ένα ντόμινο που μπορεί να παρασύρει και υγιείς επιχειρήσεις», ενώ «τα εισοδήματα των νοικοκυριών και των εργαζομένων συμπιέστηκαν από την πανδημία και την οικονομική πολιτική που ασκήθηκε».

Η κυβέρνηση, υπογράμμισε, «έχει ευθύνη για τη βαθιά ύφεση του 2020 και την καταρράκωση του ΑΕΠ. Θα υπάρξουν κάποιοι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης το 2021, αυτό δεν είναι επίτευγμα της κυβέρνησης, ούτε πρέπει να επιχαίρει. Είναι φυσική εξέλιξη μετά από τόσο βαθιά ύφεση» πρόσθεσε.

Ειδικά για το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους ανέφερε ότι «είναι το νούμερο ένα πρόβλημα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά» και «η κυβέρνηση δεν κάνει κάτι σοβαρό, αντιθέτως απειλεί με τον Πτωχευτικό Κώδικα».Υποστήριξε ακόμη πως «το σχέδιο της Ν.Δ. για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μη συμπεριληπτικό και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποκλείονται από τη χρηματοδότηση». «Το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, εργαζόμενοι και νοικοκυριά, δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδιωκόμενη ανάπτυξη, λόγω των επιλογών που κάνει η κυβέρνηση στα εργασιακά και στον Πτωχευτικό Κώδικα» ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News