Πολιτική Τρίτη 8/06/2021, 13:36
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί – προνόμια εμβολιασμένων: Ο ορίζοντας των αποφάσεων

«Κανείς το φθινόπωρο δεν θα μπορεί να απαγορεύσει σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να δέχεται στο μαγαζί του μόνο εμβολιασμένους»

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί – προνόμια εμβολιασμένων: Ο ορίζοντας των αποφάσεων

Ένα πρώτο χρονοδιάγραμμα για τις αποφάσεις σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, αλλά και την παροχή διευκολύνσεων προς τους εμβολιασμένους πολίτες έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συζήτηση για το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το πρώτο ζήτημα, αυτό του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως πολύ σύντομα – μετά από αίτημά του – θα γνωμοδητήσει δημόσια η Επιτροπή Βιοηθικής. «Η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη γνωμάτευσή της θα αποφασίσει με ευαισθησία και με σαφή προτεραιότητα τη δημόσια υγεία» ανέφερε, προσθέτοντας πως σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες «θα ειναι η ίδια η ζωή και η πραγματικότητα που θα διαδεχθεί τις σημερινές εκκλήσεις».

Όπως επισήμανε συγκεκριμένα, για τις διευκολύνσεις ή τα προνόμια σε εμβολιασμένους «η συζήτηση θα ξεκινήσει πολύ συντομα». Η επίσημη αφετηρία θα είναι η χρονική στιμή που όλοι οι πολίτες θα μπορούν να έχον πρόσβαση στο εμβόλιο το οποίο επιθυμούν να κάνουν, διευκρίνισε. 

Ανέφερε ακόμη πως «ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει π.χ. σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται στο μαγαζί του μόνο εμβολιασμένους». Σημείωσε πάντως πως ο ίδιος προτιμά «το σωστό να πηγάζει από την ίδια κοινωνία παρά να επιβάλλεται σε αυτήν». «Γι’ αυτό καλώ τους σε ένα νέο εμβολιαστικό κίνημα» συμπλήρωσε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News