Πολιτική Κυριακή 6/06/2021, 21:35
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Ξενογιαννακοπούλου κατά υπ. Εργασίας: «Προσβάλλουν τη νοημοσύνη των εργαζομένων»

Φωτ. Intime

Νέες βολές κατά του υπουργείου Εργασίας με αιχμή το εργασιακό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή εξαπολύει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης με το αντεργατικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή και τις δηλώσεις του προκαλεί την κοινή γνώμη και προσβάλλει τη νοημοσύνη των εργαζομένων. Τη στιγμή μάλιστα που, με τις νέες διατάξεις του νομοσχεδίου, ουσιαστικά καταργείται το δικαίωμα στην απεργία, και με τη θέσπιση ‘αστικής ευθύνης’ προβλέπονται τιμωρητικές διώξεις και εξοντωτικές συνέπειες για τα εργατικά σωματεία και τους συνδικαλιστές» σημειώνει η βουλευτής.

Όσον αφορά στο ερώτημα που θέτει ο κ. Χατζηδάκης «ποιός σοβαρός άνθρωπος πιστεύει ότι θα ήταν δυνατό να καταργηθεί το οκτάωρο σε μια χώρα της ΕΕ;», η κ. Ξενογιαννακοπούλου αντιτείνει ότι «η πλειονότητα του ελληνικού λαού και το σύνολο των εργαζομένων αντιλαμβάνονται ότι το οκτάωρο καταργείται με το νομοσχέδιο της Ν.Δ. και τη θέσπιση με ατομική σύμβαση της δεκάωρης εργασίας χωρίς πρόσθετες αποδοχές, αλλά ‘πληρωμή’ σε ρεπό».

«Είναι προφανές ότι για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υφίσταται υπουργείο Εργασίας, αλλά “Υπουργείο εργασιακής απορρύθμισης και συνδικαλιστικής καταστολής» καταλήγει η τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Money Review