Πολιτική Πέμπτη 3/06/2021, 13:22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας: Παραμένει μέχρι τα μέσα Ιουνίου

Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας: Παραμένει μέχρι τα μέσα Ιουνίου

«Υπομονή μέχρι τα μέσα Ιουνίου» συνέστησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ερωτηθείσα σχετικά με το πότε θα αρθεί το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, με τον ιό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας: «δεν περιμένουμε κάτι καινούριο να αποφασιστεί ως προς αυτό. Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι τα μέσα Ιουνίου περίπου».

Για τις προοπτικές της οικονομίας

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, η κ. Πελώνη τόνισε πως η χώρα «μπαίνει σταδιακά σε μια περίοδο δυναμικής ανάπτυξης», κάτι που υποδεικνύει σειρά διεθνών εκθέσεων, όπως η  τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Έκθεση  του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και η Έκθεση Αξιολόγησης των Θεσμών που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

«Σε όλες τις περιπτώσεις επισημαίνεται η αποτελεσματικότητα των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που εφάρμοσε η κυβέρνηση στη διάρκεια της πανδημίας» παρατήρησε η κ. Πελώνη, προσθέτοντας παραλληλα πως «προεξοφλείται ισχυρή ανάπτυξη το 2021 και ακόμη ισχυρότερη το 2022» και με αυτό τον τρόπο «παρέχεται ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβερνητική πολιτική και τις προοπτικές της οικονομίας».

Σε ερώτηση για τη χθεσινή αναφορά του Πρωθυπουργού περί μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά απάντησε πως «όταν υπάρξει κάτι θα ανακοινωθεί» και αυτό θα γίνει «όταν το επιτρέψει η δημοσιονομική κατάσταση».

Σχετικά με τα όσα συνέβησαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά απάντησε πως «το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο αλλά υπάρχει και το δικαίωμα του κοινωνικού συνόλου να μην ταλαιπωρείται». «Η χώρα δεν αντέχει άλλη ταλαιπωρία. Τέτοιου τύπου απεργίες που κρίνονται παράνομες είναι από αυτές που αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο που έρχεται άμεσα» σημείωσε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News