ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκάζι στα έργα και αλλαγή ατζέντας

Γκάζι στα έργα και αλλαγή ατζέντας

Το παζλ έχει ως εξής: το Σάββατο έγινε η παρουσίαση του νέου ΒΟΑΚ, την Τετάρτη ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην Αστυπάλαια για την παρουσίαση της επένδυσης της VW για την μετατροπή του νησιού σε πρότυπο ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας.

Σήμερα το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Γλυφάδα σε εκδήλωση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0». Από τα παραπάνω είναι προφανές πως ο πρωθυπουργός, όσο η πανδημία μένει πίσω και ο εμβολιασμός προχωρά, τόσο θέλει να αλλάξει την ατζέντα δίνοντας βάση σε έργα και μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν την χώρα.  

Παραλιακό μέτωπο

Σύμφωνα με πληροφορίες το project του παραλιακού μετώπου προβλέπει την ενοποίηση από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι και τον Άλιμο, κάνοντας το παραλιακό μέτωπο πιο προσβάσιμο, πιο φιλικό και πιο χρηστικό για τους πολίτες.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η σύνδεση του Πάρκου του Φαληρικού Όρμου με το Κέντρο Πολιτισμού Ι.Σ. Νιάρχος, την Μαρίνα Φλοίσβου και το υφιστάμενο Πάρκο Φλοίσβου, δημιουργώντας έναν συνεχόμενο μεγάλο πνεύμονα πρασίνου για την Αττική και τους κατοίκους της Αθήνας, του Πειραιά, του Φαλήρου, του Π. Φαλήρου, του Μοσχάτου και της Καλλιθέας.

Εργασιακά

Η αλλαγή ατζέντας όμως δεν θα γίνει μέσω των έργων των οποίων ανακοινώνει η κυβέρνηση. Θα γίνει νομοτελειακά και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς οι μεταρρυθμίσεις που αρχίζουν σιγά σιγά να μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, αναμένεται να προκαλέσουν ένα θερμό πολιτικά καλοκαίρι, αρχής γενομένης από το εργασιακό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στην Βουλή και όταν έρθει προς ψήφιση αναμένεται να προκαλέσει σφοδρή πολιτική σύγκρουση.

Έπονται μάλιστα εντός καλοκαιριού και άλλα νομοσχέδια που αποτελούν διαιρετική τομή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, όπως η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αλλά και νομοσχέδια που αφορούν την λεγόμενη καθημερινότητα, τα οποία όμως προκαλούν αντιδράσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σχέδιο νόμου για τα ζώα συντροφιάς που προκαλεί έντονες αντιδράσεις από τους κυνηγετικούς συλλόγους.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News