Πολιτική Πέμπτη 27/05/2021, 16:08
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κ. Μητσοτάκης: Ενθαρρυντικές τάσεις – Θα έχουμε διπλάσιους τουρίστες σε σχέση με το 2020

«Θα μπορούμε να χαλαρώσουμε περαιτέρω τα μέτρα καθώς η κατάσταση θα βελτιώνεται»

Κ. Μητσοτάκης: Ενθαρρυντικές τάσεις – Θα έχουμε διπλάσιους τουρίστες σε σχέση με το 2020

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild εκφράζοντας την εκτίμηση ότι φέτος η χώρα θα υποδεχθεί διπλάσιους τουρίστες από ό,τι το 2020.

«Πέρυσι υποδεχτήκαμε 25% των τουριστών που ήρθαν στη χώρα μας το 2019. Έναν στους τέσσερις. Φέτος αναμένουμε, σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό, ότι θα έρθουν περίπου ο ένας στους δύο. Επομένως θα περάσουμε από το 25% στο 50% (σε σχέση με το 2019). Νομίζω πως οι τάσεις είναι ενθαρρυντικές αλλά βέβαια δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον. Κινούμαι μόνο με τις καλύτερες εκτιμήσεις που μπορούμε να κάνουμε» αναφέρει συγκεκριμένα. 

Απευθύνει παράλληλα κάλεσμα στους Γερμανούς να επισκεφθούν την Ελλάδα ενώ ερωτηθείς πόσους Γερμανούς μπορεί να υποδεχθεί η χώρα απαντά: «Καλώς εχόντων των πραγμάτων, όσο το δυνατόν περισσότερους. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε τη χώρα στον τουρισμό. Ήδη το έχουμε κάνει και θέλουμε να το κάνουμε με ασφαλή τρόπο. Είμαστε ένας ασφαλής προορισμός και καθώς ο ρυθμός των εμβολιασμών επιταχύνεται και με την χρήση του ψηφιακού πιστοποιητικού της Ε.Ε. ο κόσμος θα αρχίσει και πάλι να ταξιδεύει. Γνωρίζω ότι πολλοί Γερμανοί θέλουν να ταξιδέψουν, θέλουν να ταξιδέψουν προς το Νότο. Η Ελλάδα πάντα ήταν ένας αγαπημένος προορισμός και τους ενθαρρύνουμε να σκεφτούν το ενδεχόμενο να επισκεφτούν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Δεν είναι μόνο η Αθήνα, με την Ακρόπολη και τα άλλα όμορφα σημεία της, αλλά και τα όμορφα νησιά μας».

Για το πώς θα βιώσουν οι τουρίστες την ταξιδιωτική εμπειρία στην Ελλάδα δεδομένης της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας ή της απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση ο Πρωθυπουργός επισημαίνει πως η χώρα έχει έναν οδικό χάρτη, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, και «καλώς εχόντων των πραγμάτων θα μπορούμε να χαλαρώσουμε περαιτέρω τα μέτρα καθώς η κατάσταση θα βελτιώνεται». «Και η κατάσταση θα βελτιωθεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Επομένως, θα υπάρχει μουσική όταν θα έρθουν οι τουρίστες» προσθέτει.

Για τη σύλληψη του Προτάσεβιτς ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως διάβασε «πολλές, ενδιαφέρουσες, θεωρίες για κατασκόπους» αλλά «καμία από αυτές δεν έχει επιβεβαιωθεί». «Δεν έχουμε απολύτως καμία ένδειξη ότι οποιοσδήποτε πράκτορας της KGB ή άλλοι πράκτορες ήταν στην πτήση. Καμία απολύτως. Μηδενική ένδειξη. Και το διερευνήσαμε ιδιαίτερα λεπτομερώς» αναφέρει.

Τονίζει ακόμη πως «δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε τον Ρομάν και τη Σοφία». «Θα πρέπει να μάθουμε ακριβώς τι συνέβη και θα πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση» συμπληρώνει. «Πιστεύω πως όλοι μας ως ευρωπαίοι πολίτες αλλά και οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν την υποχρέωση να προσπαθήσουν να ελευθερωθεί ο Ρομάν και η σύντροφός του, αλλά θα πρέπει ακόμα να διασφαλίσουμε πως και άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι στη Λευκορωσία θα απελευθερωθούν. Γιατί ο Ρομάν δεν είναι ο μόνος. Υπάρχουν και άλλοι» επισημαίνει.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News