Πολιτική Πέμπτη 27/05/2021, 13:37
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό: Σ. Μισέλ και Μ. Σχοινάς στην αυριανή παρουσίασή του

Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό: Σ. Μισέλ και Μ. Σχοινάς στην αυριανή παρουσίασή του

Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid θα παρουσιάσει αύριο το πρωί ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Στην παρουσίαση θα παρευρεθούν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα ακολουθήσει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η Ελλάδα είναι έτοιμη για την εφαρμογή του πιστοποιητικού και η επίσημη εφαρμογή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο αναμένεται την 1η Ιουλίου. Τόνισε ακόμη πως η υιοθέτησή του «είναι μια σημαντική επιτυχία για τη χώρα μας από την οποία θα ωφεληθούν, όχι μόνο ο κόσμος της τουριστικής βιομηχανίας και οι τοπικές κοινωνίες, αλλά και η οικονομία και η κοινωνία στο σύνολό της».

«Κύριο οικονομικό μέλημα της κυβέρνησης στη φάση αυτή είναι η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας. Έχουν, ήδη, ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να λειτουργεί ως ασφαλής τουριστικός προορισμός και αναπτύσσονται στοχευμένες δράσεις για τη μέγιστη δυνατή προσέλκυση επισκεπτών» πρόσθεσε η κ. Πελώνη.

Σημείωσε ακόμη πως – όπως επισήμανε ο Πρωθυπουργός  μετά το πέρας του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – το πιστοποιητικό θα στηρίζεται σε μία ενιαία βάση δεδομένων, στην οποία θα φαίνεται αν και πότε ο κάτοχός του έχει εμβολιαστεί, αν και πότε  έχει ασθενήσει ή αν έχει αρνητικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News