Πολιτική Τετάρτη 26/05/2021, 13:25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έργο Πάτρα-Πύργος: Η απάντηση του Κ. Καραμανλή στις βολές ΣΥΡΙΖΑ

Έργο Πάτρα-Πύργος: Η απάντηση του Κ. Καραμανλή στις βολές ΣΥΡΙΖΑ

Την έκπληξη του για τους ισχυρισμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το έργο Πάτρα – Πύργος εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. «Με εξέπληξε αυτό που άκουσα από τον κ. Τσίπρα γιατί μου θύμισε ότι συνήθως ο ένοχος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος» σχολίασε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Σημείωσε ακόμη πως «είναι απαράδεκτο, την ώρα που στην προανακριτική επιτροπή γίνονται αποκαλύψεις για τον κ. Καλογρίτσα, να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για το έργο Πάτρα – Πύργος, ένα έργο, που το είχε βρει έτοιμο και το έσπασε σε οκτώ κομμάτια για να ευνοήσει τον τότε ‘κόκκινο’ εργολάβο, τον εργολάβο – καναλάρχη».

Σε ό,τι αφορά την πρωινή στάση εργασίας στο Μετρό, ο υπουργός ανέφερε ότι προκηρύχθηκε ξαφνικά από το ένα από τα εννέα σωματεία εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ και από μία μεμονωμένη ομάδα συνδικαλιστών. Όπως ειπε, έγινε προσφυγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, που έκρινε τη στάση εργασίας παράνομη και καταχρηστική, αλλά το σωματείο, κατά την πάγια τακτική, ζήτησε την κάλυψη της κινητοποίησης από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Εξέφρασε το σεβασμό του στο συνταγματικό δικαίωμα για απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά τόνισε ότι δημιουργήθηκε μία δύσκολη κατάσταση. Ανέφερε ακόμη ότι έγινε αναπροσαρμογή δρομολογίων λεωφορείων για την αντιμετώπιση των ζητημάτων.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι σε όλα τα λεωφορεία με leasing, όσα παράθυρα μπορούν σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές να είναι ανοιχτά, είναι και ήταν πάντα ανοιχτά. «Και μάλιστα εμείς προβλέψαμε να έχουν ανοιχτά παράθυρα και βάλαμε στη διακήρυξη τον όρο για ανοιχτά παράθυρα» πρόσθεσε. Δήλωσε ακόμη πως «η εικόνα στα λεωφορεία έχει αλλάξει αισθητά» και πως «έχουμε αύξηση δρομολογίων κατά 50%».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News