Πολιτική Κυριακή 23/05/2021, 18:41
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Σε επαφή με τους Ευρωπαίους εταίρους για την προσγείωση αεροσκάφους στο Μινσκ

«Πρωταρχικό μας μέλημα η ασφάλεια όλων των επιβατών», τονίζει το ΥΠΕΞ.

ΥΠΕΞ: Σε επαφή με τους Ευρωπαίους εταίρους για την προσγείωση αεροσκάφους στο Μινσκ

«Το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους Ευρωπαίους εταίρους αναφορικά με το αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Βίλνιους και προέβη σε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ», αναφέρει το υπουργείο σε ανάρτησή του στο Twitter. 

«Πρωταρχικό μας μέλημα η ασφάλεια όλων των επιβατών», τονίζει.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα οι αρχές της Λευκορωσίας υποχρέωσαν σε αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση μεταξύ Ελλάδας και Λιθουανίας, κατά πληροφορίες σε συνεργασία με πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, με πρόσχημα τρομοκρατικό κίνδυνο, ώστε να προβούν στη σύλληψη αντικαθεστωτικού δημοσιογράφου που επέβαινε σε αυτό.

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με Λιθουανό ΥΠΕΞ

Τονίζεται επίσης, ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Λιθουανό ομόλογό του.

Ο κ. Λαντσμπέργκις τον ενημέρωσε για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ryanair στο Μινσκ και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η λιθουανική πλευρά για τη μεταφορά των επιβατών στο Βίλνιους, σύμφωνα με άλλη ανάρτηση του υπουργείου στο twitter.

«Αμφότεροι τόνισαν την ανάγκη για την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών και ότι θα συνεχίσουν να συντονίζουν τις προσπάθειες τους και στο πλαίσιο της ΕΕ», σημειώνει.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News