Πολιτική Παρασκευή 21/05/2021, 15:43
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυση Ν. Παππά κατά Στ. Κελέτση – Καταγγέλλει αλλοίωση των πρακτικών της Προανακριτικής

Φωτ. Intime

Μήνυση κατά του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής και βουλευτή της Ν.Δ., Σταύρου Κελέτση, κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, καταγγέλλοντας «αλλοίωση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Παππάς ανέφερε πως «η διαδικασία εξελίσσεται σε μία παρωδία, σε έναν τραγέλαφο και σε έναν πολιτικό κόλαφο για τους εμπνευστές της». «Δεν θα επιτρέψουμε, όμως, η παρανομία να γίνει καθημερινότητα. Καταθέσαμε, λοιπόν, μήνυση κατά του προέδρου της Επιτροπής, κ. Κελέτση, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει στα πρακτικά, λες και τα πρακτικά είναι το τεφτέρι του για τα ψώνια. Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ανεκτό» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως «Καθένας θα έρθει ενώπιον των ευθυνών του».

«Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι κτήμα κανενός. Η ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχθεί από κανέναν» δήλωσε από την πλευρά του, ο δικηγόρος Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.

Ν.Δ.: Ολοφάνερος ο πανικός του κ. Παππά

«Ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Παππά για όσα έρχονται στο φως από τις καταθέσεις του κ. Χρήστου Καλογρίτσα, στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, είναι πλέον ολοφάνερος» σχολίασε η Ν.Δ. με ανακοίνωσή της.

«Ο κ. Παππάς, αντί να απαντήσει σε όσα αποκαλύπτει εναντίον του στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, προχώρησε στο πυροτέχνημα της υποβολής μήνυσης στον Πρόεδρο της Επιτροπής, που εφαρμόζει πιστά τον Κανονισμό της Βουλής. Αλήθεια γιατί δεν καταθέτει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα για όσα κατέθεσε εναντίον του, σχετικά με τις “εντολάρες” που έπαιρνε από τον πρώην υπουργό για το στήσιμο του διαγωνισμού, τη “χρηματοδότηση” μέσω δανεισμού για διάφορα εγχειρήματα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, το ότι ο ίδιος “κοιμόταν” στο σπίτι του “Μεγαλοεργολάβου”. Αυτά δεν τα διάβασε στα Πρακτικά της Επιτροπής, στα οποία έχει απόλυτη και ανεμπόδιστη πρόσβαση;» διερωτάται η Πειραιώς.

Σημειώνει τέλος πως «όσο κι αν προσπαθούν ο κ. Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από την ουσία της και να αποφύγουν να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν, δεν θα τα καταφέρουν».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News