ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα τοπικά lockdowns παραμένουν στο τραπέζι – Τι τρομάζει την κυβέρνηση

Τα τοπικά lockdowns παραμένουν στο τραπέζι – Τι τρομάζει την κυβέρνηση

Κάθε άλλο παρά απέρριψε χθες η Αριστοτελία Πελώνη το ενδεχόμενο να παρθούν έξτρα μέτρα, ακόμα και πιθανά τοπικά lockdowns. Ερωτηθείσα σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε πως πως «ελπίζει να εισακουστούν οι εκκλήσεις της κυβέρνησης» διαφορετικά «οι τοπικές εξάρσεις θα αντιμετωπιστούν με το δέοντα τρόπο», ήτοι καραντίνα.

Η τοποθέτηση της κ. Πελώνη ήρθε λίγο μετά τα καμπανάκια που χτύπησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την καθιερωμένη σύσκεψη στο Μαξίμου, κατά την οποία τόνισε πως δεν έχουμε ξεμπερδέψει οριστικά από τον ιό και «η πανδημία όμως είναι ακόμα εδώ» στέλνοντας το μήνυμα πως «ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα».

Τρόμαξε η εικόνα του Σαββατοκύριακου 

Στην κυβέρνηση θορυβήθηκαν εντόνως από όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο, το πρώτο μετά από πολλούς μήνες με ελεύθερη μετακίνηση από νομό σε νομό. Τα πάρτυ και ο έντονος συγχωτισμός ήταν συχνός ενώ και σε πολλά καταστήματα εστίασης δεν τηρήθηκαν τα μέτρα όπως φάνηκε από τα πρόστιμα.

Το Σάββατο σε 72.911 ελέγχους, καταγράφηκαν 278 παραβιάσεις των μέτρων, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 151.400 ευρώ, έγιναν πέντε συλλήψεις και επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε ημερών σε οκτώ επιχειρήσεις, ενώ ήδη οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αναδιαμορφώνουν το πρόγραμμά τους και συνεχίζουν ακόμα πιο εντατικά τους ελέγχους, όπως προανήγγειλε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την φράση του πως «η κυβέρνηση θα είναι αυστηρή στην επιβολή του νόμου».

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως ζητούν από τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα και να προσέλθουν για εμβολιασμό, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για πισωγυρίσματα και νέες εξάρσεις του ιού. Ειδικά στο θέμα του εμβολιασμού θα γίνουν συντονισμένες προσπάθειες το επόμενο διάστημα ώστε να αυξηθούν τα ποσοστά, ενώ και το «άνοιγμα» όλων των εμβολίων για τις ηλικίες 30-44 θεωρείται πως θα λειτουργήσει θετικά στην αύξηση των ποσοστών.  

Περιοδείες  

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά περιοδείες σε όλη την Ελλάδα με στόχος έως το φθινόπωρο να έχει κάνει τον γύρο της Ελλάδας. Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη για να παραστεί στα εγκαίνια αναβάθμισης του αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», τα οποία πραγματοποιούνται σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης του επενδυτικού προγράμματος, ύψους 440 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των 14 αεροδρομίων διαχείρισης από την Fraport Greece. Στα τέλη του μήνα θα βρεθεί στην Κρήτη με φόντο τα έργα για τον ΒΟΑΚ ενώ οι περιοδείες θα συνεχιστούν και στις αρχές Ιουνίου.  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News