Πολιτική Παρασκευή 14/05/2021, 14:45
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί σαν τουρίστας 

Ν. Ηλιόπουλος: Ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί σαν τουρίστας 

Έλλειψη σχεδίου για την οικονομία, τον τουρισμό, αλλά και τα υγειονομικά πρωτόκολλα καταλόγισε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Όπως σχολίασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM «το βασικό πρόβλημα για την επανεκκίνηση του τουρισμού και την επιτυχία της σεζόν είναι η έλλειψη σχεδίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και σε επίπεδο οικονομικής στήριξης και στο επίπεδο της ρύθμισης και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και ενίσχυσης της δημόσιας υγείας».

Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «λειτουργεί σαν τουρίστας και χωρίς κανένα σχέδιο περιμένει να έρθει το καλοκαίρι, για να του λύσει ο καλός καιρός το πρόβλημα της πανδημίας». Άσκησε ακόμη δριμεία κριτική στη Ν.Δ. για το ότι  «δεν έλαβε μέτρα για την ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας υγείας, όπως από την πρώτη στιγμή έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., δεν έκανε τίποτα για να ρυθμίσει τα ιδιωτικά χρέη της πανδημίας και δεν κάνει τίποτα ούτε πέρυσι ούτε και φέτος για να στηρίξει τον τουρισμό».

Επανέλαβε στη συνέχεια την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα «γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού, για ρύθμιση και διαγραφή μέρους του χρέους και των τουριστικών επιχειρήσεων, για κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων». Παράλληλα σημείωσε πως πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Υπάρχουν δυνατότητες για την τουριστική σεζόν, αρκεί να αλλάξει η κυβέρνηση έστω και τώρα την πολιτική της», είπε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News