Πολιτική Πέμπτη 13/05/2021, 14:48
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πότε θα αρθούν τα εναπομείναντα μέτρα

Πότε θα αρθούν τα εναπομείναντα μέτρα

Προσοχή κατά τη φάση χαλάρωσης των περιορισμών ώστε να συνεχίσει να μειώνεται η διασπορά του ιού συνέστησε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας πως τα λίγα μέτρα που θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε εφαρμογή θα παραμείνουν μέχρι να χτιστεί οριστικό τείχος ανοσίας στη χώρα.

«Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα για τη χώρα καθώς πια μετά από πολλούς μήνες είμαστε στην ευχάριστη θέση να μειώσουμε σημαντικά τους περιορισμούς στην κίνηση των πολιτών και να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ξαναπάρουν πίσω τον έλεγχο των ζωών τους, να κινηθεί η οικονομική και η κοινωνική ζωή» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ωστόσο, πρόσθεσε, αυτό πρέπει να γίνει με την απαραίτητη προσοχή. «Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πραγματικότητα όπου τα κρούσματα μειώνονται σημαντικά, οι εμβολιασμοί προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα, τα self test μας δίνουν τη δυνατότητα να εντοπίσουμε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας οι οποίοι γνωρίζοντας πια ότι είναι φορείς της νόσου μπορούν να αυτοπεριορίζονται. Και να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τη διασπορά του COVID-19 με αυτόν τον τρόπο, αλλά για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία απαιτείται προσοχή και τήρηση των λίγων -πλην όμως απαραίτητων- μέτρων, τα οποία θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου χτίσουμε οριστικό εθνικό τείχος ανοσίας» είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας παρατήρησε πως «βγαίνουμε από ένα τούνελ όπου ταλαιπωρήθηκε η χώρα μας, ταλαιπωρήθηκε η πόλη μας, δώσαμε νικηφόρα αυτή τη μάχη αλλά όλο αυτό το διάστημα και η κυβέρνηση και εμείς δουλέψαμε ούτως ώστε να δρέψουμε κάποιους καρπούς». «Δεν ήταν ένα χαμένο διάστημα, ήταν ένα διάστημα δουλειάς, προετοιμασίας, αλλά επειδή γνωρίζω πολύ καλά την αγωνία που έχεις και εσύ και για την πόλη, για να γίνουν κάποια πράγματα, ακριβώς αυτό ήρθα να ανοίξουμε:  τα σχέδια, να δούμε τι συμβαίνει, τι πρέπει να συμβεί, πού μπορούμε να τρέξουμε, ούτως ώστε η τοπική αυτοδιοίκηση, η κυβέρνηση, οι φορείς της πόλης, να νιώσουν ακριβώς τα αποτελέσματα αυτής της συλλογικής προσπάθειας και η πόλη μας να φτάσει σε αυτό το επίπεδο που όλοι θέλουμε. ‘Ολοι το ευχόμαστε και σιγά-σιγά πρέπει να το βλέπουμε να υλοποιείται» σημείωσε. 

Στη διάρκεια της συνάντησής τους ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέτασαν τρέχοντα ζητήματα της Θεσσαλονίκης και συζήτησαν για τις αναπτυξιακές προοπτικές της πόλης, αλλά και συνολικότερα για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και προγραμματίζονται στη Βόρεια Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News