Πολιτική Κυριακή 9/05/2021, 13:25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Τεμπέληδες» οι νέοι επιστήμονες με διδακτορικό, κατά τον κ. Πατέλη

Φωτ. Intime

Βολές κατά του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι «δείχνει την έξοδο από τη χώρα στους νέους με υψηλού επιπέδου προσόντα».

«Με κυνικό τρόπο ο επικεφαλής του οικονομικού του πρωθυπουργού, κ. Πατέλης, αποκαλύπτει το “όραμα” των δήθεν άριστων της Ν.Δ. για τους νέους και τις νέες της χώρας. Φθηνά εργατικά χέρια χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση. Σε δημόσια τοποθέτησή του δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το διδακτορικό ως κάτι αρνητικό, να προσβάλει τους νέους επιστήμονες που συνέχισαν τις σπουδές τους ως τεμπέληδες και να τους απειλήσει ότι το μόνο που τους περιμένει είναι η ανεργία. “Δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε αίτηση γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά” , τόνισε και έδειξε την έξοδο από τη χώρα στους νέους με υψηλού επιπέδου προσόντα» αναφέρει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει, «ο κ. Πατέλης με αλαζονικό τρόπο διατηρεί το δικαίωμα για τον εαυτό του, αλλά δεν το αναγνωρίζει στους νέους επιστήμονες της χώρας».

«Οι αντιλήψεις και οι πολιτικές της δεξιάς είναι αυτές που θέριεψαν στο παρελθόν το brain drain και αναβιώνουν τώρα με τον πιο επίσημο τρόπο από τον σύμβουλο του κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνηση των δήθεν άριστων» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News