Πολιτική Κυριακή 9/05/2021, 12:58
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Η Ευρώπη να απαντήσει με ενότητα στις προκλήσεις της εποχής

Φωτ. Intime

Στην τελετή έπαρσης των σημαιών της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης παρέστη σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο του εορτασμού για την Ημέρα της Ευρώπης και της συμπλήρωσης 40 ετών από την ένταξη της χώρας μας στην Ε.Ε. Στη συνέχεια η κ. Σακελλαροπούλου παραβρέθηκε στη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών για τον εορτασμό της Ημέρας Λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.

«Εορτάζουμε σήμερα τη νίκη των συμμάχων και τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 8 Μαΐου του 1945. Ευλαβικά τιμάμε όσους θυσίασαν τη ζωή τους, για να μπορούμε εμείς να είμαστε ελεύθεροι» δήλωσε η ΠτΔ αφού κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Όπως σημείωσε, «μόλις 5 χρόνια μετά, στις 9 Μαΐου του 1950, φωτισμένοι Ευρωπαίοι έθεσαν τις βάσεις για την ειρήνη και την πρόοδο των λαών της Ευρώπης. Φέτος συμπληρώνονται 71 χρόνια από τη Διακήρυξη του Ρομπέρ Σουμάν και 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα».

Η κ. Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι για την Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι χώρος ευημερίας και ασφάλειας. «Μετέχουμε στις αξίες της, στον κοινό ευρωπαϊκό μας βίο και πολιτισμό. Είμαστε υπερήφανοι για όσα πετύχαμε με τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας και έχουμε υψηλές προσδοκίες για το μέλλον. Στις προκλήσεις της εποχής μας, την πανδημία, την οικονομία και την κλιματική αλλαγή, η Ευρώπη οφείλει να απαντήσει με ενότητα και αλληλεγγύη» τόνισε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News