Πολιτική Σάββατο 8/05/2021, 12:33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Ανάκαμψη με περισσότερες και καλύτερες δουλειές

Κ. Μητσοτάκης: Ανάκαμψη με περισσότερες και καλύτερες δουλειές

Περισσότερες και καλύτερες δουλειές, λιγότερες ανισότητες, καλύτερη ποιότητα εργασίας θα πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά της ανάκαμψης μετά την πανδημία, επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στις εργασίες της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πόρτο.

«Η Ελλάδα υποστήριξε, από την πρώτη στιγμή, την πρωτοβουλία της πορτογαλικής προεδρίας να θέσει σε πολύ υψηλή προτεραιότητα την κοινωνική ατζέντα της Ευρώπης. Προκειμένου, όμως, να μπορέσουν να εφαρμοστούν οι πρόνοιες του κοινωνικού πυλώνα οφείλει η Ευρώπη στο σύνολό της να επανέλθει σε γρήγορους ρυθμούς ανάκαμψης» σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης. 

Για τον λόγο αυτό, πρόσθεσε, «είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουμε πια στη διάθεσή μας», όπως το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», το όποιο εκτίμησε ότι θα εγκριθεί από τις ευρωπαϊκές αρχές μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

«Η ανάκαμψη, όμως, η οποία θα ακολουθήσει την περιπέτεια της πανδημίας, πρέπει να είναι μία ανάκαμψη με διαφορετικά χαρακτηριστικά: με περισσότερες και καλύτερες δουλειές, λιγότερες ανισότητες, καλύτερη ποιότητα εργασίας, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μία ανάκαμψη η οποία θα θέσει την καταπολέμηση των διακρίσεων ως πρώτη προτεραιότητα» συνέχισε ο πρωθυπουργός. Εξέφρασε ακόμη τη βεβαιότητα πως «και σε αυτή την προσπάθεια οικοδόμησης μιας νέας κοινωνικής Ευρώπης, η οποία δεν θα αφήσει κανέναν Ευρωπαίο πίσω, η Ελλάδα θα είναι πρωταγωνίστρια και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News