Πολιτική Τρίτη 4/05/2021, 13:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα της Φ. Γεννηματά για την εργατική Πρωτομαγιά

φωτ. InTime News

Για προσπάθεια να ακυρώσει αγώνες και δικαιώματα κατηγορεί την κυβέρνηση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στο μήνυμά της για την εργατική Πρωτομαγιά. Όπως επισημαίνει το πλαίσιο που προωθείται διευρύνει τις ανισότητες και φτωχοποιεί τους πολίτες. 

«Η εργασία είναι στο στόχαστρο της Κυβέρνησης. Οι συντηρητικές δυνάμεις και μαζί τους η ΝΔ – εκμεταλλεύονται την πανδημία για να ακυρώσουν αγώνες και δικαιώματα που είναι ταυτισμένα με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική κινητικότητα.

Μισή δουλειά, μισός μισθός, ωράριο-λάστιχο, απλήρωτες υπερωρίες, τηλεργασία χωρίς κανόνες, διευρύνουν τις ανισότητες, βάζουν στο περιθώριο τη νέα γενιά, φτωχοποιούν περισσότερους» επισημαίνει η κ. Γεννηματά. 

«Η πολυπόθητη όμως επανεκκίνηση της οικονομίας δεν μπορεί να στηριχθεί στα ερείπια των μικρομεσαίων, στις ουρές της ανεργίας ή τους μισθούς της φτώχειας. Χρειαζόμαστε δουλειές που ανταμείβουν, αξιοποιούν τη γνώση και τις δεξιότητες, ενσωματώνουν την καινοτομία και αυξάνουν την παραγωγικότητα της οικονομίας. Για να αποκτήσει βάσεις η επανεκκίνηση, να μεγαλώσει η πίτα της ανάκαμψης και να ωφεληθούν όλοι. Γι’ αυτό σήμερα δεν τιμούμε απλά τους αγώνες των εργαζομένων» συνεχίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Με τα δεδομένα συνεχώς να επιδεινώνονται, είμαστε δίπλα τους και αγωνιζόμαστε για να αποφύγουμε το οδυνηρό πισωγύρισμα σε περιόδους και καταστάσεις που η ιστορία άφησε πίσω της. Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, ως Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, θεμελιωτές του κοινωνικού κράτους και αυθεντικοί εκφραστές της κοινωνικής προόδου αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη για να γίνει ξανά η εργασία διαβατήριο για την ατομική και συλλογική ευημερία» καταλήγει. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News