Πολιτική Τρίτη 27/04/2021, 22:04
ΕΚΛΟΓΕΣ

Κυρ.Μητσοτάκης: Συνεχάρη τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα για την εκλογική νίκη του

Κυρ.Μητσοτάκης: Συνεχάρη τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα για την εκλογική νίκη του

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα‎ και τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε σήμερα και επισήμως τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής και εμφανίστηκε ενωτικός ως προς την διακυβέρνηση της χώρας για την επόμενη τετραετία.

Με την καταμέτρηση να πλησιάζει προς το τέλος τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα δείχνουν ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα του κ.Ράμα κατακτά αυτοδυναμία με 73 έως 74 βουλευτές επί συνόλου 140 που συγκροτούν το κοινοβούλιο.

Η αντιπολίτευση εκλέγει 63 με 64 βουλευτές και τα ψηφοδέλτια που δεν έχουν καταμετρηθεί εκτιμάται ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Ο Έντι Ράμα σε δηλώσεις του κάλεσε τους οπαδούς του σε πανηγυρική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Σκέντερμπεη των Τιράνων, παρά τα απαγορευτικά μέτρα που ο ίδιος έχει λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στις δηλώσεις του χαρακτήρισε τη νίκη του ως τη «δυσκολότερη και τη μεγαλύτερη» και εμφανίστηκε ενωτικός τείνοντας χείρα συνεργασίας στην αντιπολίτευση.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News