Πολιτική Τρίτη 27/04/2021, 11:46
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας για Κυπριακό: Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή Συνομοσπονδία

Αλ. Τσίπρας για Κυπριακό: Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή Συνομοσπονδία

Την ανάγκη επανένωσης της Κύπρου σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του εν όψει της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό.

«Στη σημερινή άτυπη συνάντηση υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο ρόλος της Ελλάδας είναι κρίσιμος και το κύρος της σημαντικό. Η Ελλάδα είναι η χώρα που έλυσε στο πλαίσιο του ΟΗΕ το ονοματολογικό με τη Βόρεια Μακεδονία, ένα διεθνές ζήτημα δεκαετιών, ανοίγοντας δρόμους ειρήνης και συνεργασίας στα Βαλκάνια» σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνει, η Ελλάδα πάλεψε για δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό στο Κρανς Μοντάνα. «Αναγκαία η επιμονή μας στην επανένωση της Κύπρου ως Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια -όπως ορίζουν οι δεσμευτικές για όλους Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- απαλλαγμένη από εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα. Απαράδεκτη κάθε πρόταση για δύο κράτη ή Συνομοσπονδία» καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News