Πολιτική Δευτέρα 26/04/2021, 08:53
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επανεκκίνηση της οικονομίας στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου

Προ ημερήσιας διάταξης παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας θα γίνει στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, που θα συνεδριάσει στις 11:00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε δηλώσεις του το περασμένο Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η χώρα «είναι απολύτως έτοιμη να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον» σημειώνοντας πως η αναβάθμιηση απο τον οίκος Standard & Poor’s πιστοποιεί «την εμπιστοσύνη που οι διεθνείς επενδυτές δείχνουν στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας».

Όπως έχει προαναγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, η κυβέρνηση θα καταθέσει στην Κομισιόν αύριο, Μεγάλη Τρίτη, το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και εκτιμά ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα αρχίσουν οι εργασίες για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα τεθούν επί τάπητος και μία σειρά από νομοθετήματα και πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Ειδικότερα, η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει τα εξής:

  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη του νομοσχεδίου για την απλούστευση του πλαισίου αδειοδότησης οικονομικών δραστηριοτήτων.
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον αναπληρωτή Υπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της διαφάνειας λειτουργίας της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας.
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη νομοθετικών πρωτοβουλιών του Υπουργείου Εσωτερικών.
  • Εισήγηση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά σχετικά με τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής Εθνικού Σχεδιασμού Πολιτικής Προστασίας.
  • Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα σχετικά με την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής για την ενέργεια και το κλίμα.
  • Εισήγηση από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη σχετικά με την τροποποίηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία της Κυβερνητικής Επιτροπής για τον συντονισμό και την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης του θεσμού «Ελευσίνα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023».
  • Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα σχετικά με τον διορισμό Β’ Αντιπροέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Money Review