Πολιτική Πέμπτη 22/04/2021, 09:26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ηλιόπουλος: Δεν αρκεί το άνοιγμα χωρίς μέτρα για το ιδιωτικό χρέος

Ν. Ηλιόπουλος: Δεν αρκεί το άνοιγμα χωρίς μέτρα για το ιδιωτικό χρέος

«Να σταματήσει να λέει ψέματα στον κόσμο και να καλλιεργεί διαρκώς ένα δήθεν κλίμα αισιοδοξίας» κάλεσε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, χαρακτηρίζοντας «πηγή ανησυχίας» το χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο κ. Μητσοτάκης «έχει χάσει κάθε έλεγχο της πανδημίας και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας». «Από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα, μέσα σε ένα από τα πιο σκληρά lockdown, έχουμε θρηνήσει πάνω από 9.000 συνανθρώπους μας. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να αναγγέλλει μια φορά το μήνα ένα τέλος της μάχης με την πανδημία -ένα τέλος που δεν έρχεται ποτέ», είπε χαρακτηριστικά. «Έχουμε δύσκολο αγώνα μπροστά μας, και αυτό δεν το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, το λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το λένε οι ειδικοί» συνέχισε, για να υπογραμμίσει πως «ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που απαιτούνται άμεσα μέτρα για τη στήριξη του συστήματος υγείας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων».

«Προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Ευθύνες για το γεγονός ότι στο 2ο κύμα της πανδημίας 7 στους 10 θανάτους έγιναν εκτός ΜΕΘ, και καθημερινά 70 με 100 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι πρόχειρα σε ράτζα και διαδρόμους -όταν ξεδιάντροπα ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει πως όποιος θέλει κρεβάτι ΜΕΘ -δήθεν- βρίσκει. Οι ευθύνες αυτές έχουν ήδη αρχίσει να χρεώνονται στην κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως «στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν μας ικανοποιεί ο τρόπος που γίνεται το άνοιγμα της εστίασης γιατί δεν εντάσσεται σε ένα συνολικό σχέδιο με μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων -κυρίως με ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, με διαγραφή μέρους του, δηλαδή, και ένα επιπλέον σχήμα τύπου 120 δόσεων, και με στήριξη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων τουλάχιστον για 6 μήνες, για να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας». «Το κράτος τίποτα δεν θα εισπράξει από επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν», υπογράμμισε.

Θύμισε ακόμη πως «η κ. Πελώνη μας εγκαλούσε ότι λάθος κάναμε που ζητούσαμε το άνοιγμα της εστίασης γιατί δεν το ενέκριναν οι ειδικοί». «Μάλλον στο ενδιάμεσο βγήκε κάποια νέα επιστημονική μελέτη και τώρα η κ. Πελώνη τη διαβάζει για να κατανοήσει τι θα πρέπει να μας απαντήσει…» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News