Πολιτική Τετάρτη 21/04/2021, 10:53
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης για Κυπριακό: Στόχος να βρεθεί μία δίκαιη και βιώσιμη λύση

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Νίκο Αναστασιάδη

Κ. Μητσοτάκης για Κυπριακό: Στόχος να βρεθεί μία δίκαιη και βιώσιμη λύση

Την ανάγκη να βρεθεί βρεθεί μία λύση «δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη προς όφελος όλων των Κυπρίων» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υποδεχόμενος τον πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Νίκο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει της διάσκεψης για το Κυπριακό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, το πλαίσιο των συζητήσεων στη Γενεύη είναι απολύτως σαφές και στηρίζεται σε όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού. «Λύση μπορεί να εξευρεθεί στο πλαίσιο της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας: μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, με την αποχώρηση των στρατών κατοχής, αλλά και την κατάργηση του αναχρονιστικού πλαισίου των εγγυήσεων» ανέφερε.

Τόνισε ακόμη πως «είναι σημαντικό να μπορούμε να προσδιορίζουμε σε αυτές τις δύσκολες συζητήσεις ποιο είναι το σημείο αφετηρίας από το οποίο ξεκινάμε. Γι’ αυτο σήμερα θα συντονίσουμε τις ενέργειές μας εν όψει αυτών των απαιτητικών συζητήσεων στις οποίες προσερχόμαστε με καλή διάθεση να βρεθεί μία λύση δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη προς όφελος όλων των Κυπρίων» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως επιδίωξη της Λευκωσίας «δεν είναι να σφετεριστεί τα δικαιώματα οποιουδήποτε». «Προσπάθειά μας είναι να βρεθεί ένας τρόπος ώστε και οι δυο κοινότητες να αισθάνονται ασφαλείς και να είναι διασφαλισμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και των δυο κοινοτήτων», σημείωσε.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News