Πολιτική Τρίτη 20/04/2021, 15:06
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Η κλειστή λίγκα στο ποδόσφαιρο επιβεβαιώνει την απληστία των ισχυρών

Αλ. Τσίπρας: Η κλειστή λίγκα στο ποδόσφαιρο επιβεβαιώνει την απληστία των ισχυρών

Την ανάγκη καταπολέμησης της «απληστίας των ισχυρών και του χρήματος» με τη συμμετοχή και τη δημοκρατία τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στην πολιτική και στην καθημερινότητα, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τις εξελίξεις στα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά δρώμενα.«

«Με την κίνηση δώδεκα πλούσιων ποδοσφαιρικών ομάδων να ιδρύσουν κλειστή λίγκα, επιβεβαιώνεται μια αρχή που δυστυχώς δεν καθοδηγεί μόνο το ποδόσφαιρο αλλά σχεδόν κάθε πτυχή του σημερινού κόσμου. Η αρχή της απληστίας των ισχυρών και του χρήματος» σημειώνει συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας.

Όπως επισημαίνει, «πρόκειται για την ίδια αρχή που η επικράτησή της με τις πατέντες και τα ‘παιχνίδια’ των εμβολίων προκαλεί χιλιάδες θανάτους. Την ίδια αρχή που καταδικάζει δισεκατομμύρια ανθρώπους στη φτώχεια και την απόγνωση, ενώ η ελίτ πολλαπλασιάζει τα κέρδη της. Την ίδια αρχή που καταστρέφει το περιβάλλον, τη φύση, τη γη, με τις ασύδοτες πρακτικές που επιβάλλει. Την ίδια αρχή που υπονομεύει τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα εν ονόματι των κερδών».

Συνεπώς, συνεχίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «το θέμα σήμερα δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά ο κόσμος που ζούμε. Ο κόσμος που οφείλουμε να αλλάξουμε. Πολεμώντας την απληστία με τη συμμετοχή και τη δημοκρατία. Στην καθημερινότητά μας, στην πολιτική, στον πολιτισμό, στο ποδόσφαιρο. Παντού. Να μην αφήσουμε τις τύχες μας και τον κόσμο στα χέρια εκείνων που βάζουν τα κέρδη πάνω από τη ζωή».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News