Πολιτική Τρίτη 20/04/2021, 12:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη Αλ. Τσίπρα με εκπροσώπους των δικηγόρων

Τηλεδιάσκεψη Αλ. Τσίπρα με εκπροσώπους των δικηγόρων

Τηλεδιάσκεψη με τη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας είχε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Τσίπρας άκουσε «τους προβληματισμούς των δικηγόρων για τη θεσμική πορεία της Δικαιοσύνης στη χώρα, καθότι η κυβέρνηση έχει έως σήμερα αποτύχει να λάβει τα στοιχειώδη και απολύτως αναγκαία μέτρα προστασίας των παραγόντων της δικαιοσύνης απέναντι στον κορωνοϊό, ενώ ακόμη ολιγωρεί ως προς τον αναγκαίο προγραμματισμό του εμβολιασμού τους, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται στην ‘πρώτη γραμμή’ μιας από τις αναγκαίες λειτουργίες του κράτους.

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ «εδώ και περισσότερο από ένα έτος η Δικαιοσύνη, παρότι ο βασικός πυλώνας του κράτους δικαίου, βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας ή λειτουργεί εκτάκτως βάσει πρόχειρων και κακότεχνων νομοθετημάτων και χωρίς διαβούλευση με κανέναν αρμόδιο παράγοντα της δικαιοσύνης, με δυσμενή αποτελέσματα για την ασφάλεια δικαίου και για τα δικαιώματα των πολιτών».

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «οι εκπρόσωποι των δικηγόρων της χώρας επανέλαβαν για ακόμη μια φορά με ένταση ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει χιλιάδες επιστήμονες συναδέλφους τους, νέους και οικογενειάρχες, μόνους τους, χωρίς καμία οικονομική στήριξη, οδηγώντας τους σε καταστάσεις ανέχειας, εξαιτίας της απόλυτης αδυναμίας να ασκήσουν το επάγγελμά τους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι αποβλέπει στην ενίσχυση της επικοινωνίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τους δικηγόρους, με στόχο να αναδειχθούν και να αντιμετωπισθούν τα παραπάνω προβλήματα.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News